Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΕΟΠΥΥ: Πώς να υποβάλετε αίτηση για συνταγογράφηση γυαλιών οράσεως

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της συνταγογράφησης των γυαλιών οράσεως και πάσης φύσεως οπτικών βοηθημάτων.

Τα χρήματα σε όσους πραγματοποιήσουν τη συνταγογράφηση επιστρέφονται στον λογαριασμό τράπεζας που έχουν δηλώσει στο σύστημα.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία για την αποζημίωση οπτικού βοηθήματος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Βήματα της διαδικασίας

Εξέταση από πιστοποιημένο οφθαλμίατρο

Ο πιστοποιημένος οφθαλμίατρος του ΕΟΠΥΥ αφού εξετάσει τον ασφαλισμένο, συνταγογραφεί τα απαιτούμενα (βιβλιάριο υγείας, συνταγή γυαλιών και ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ για την σχετική αποζημίωση).

Αγορά των οπτικών γυαλιών και βοηθημάτων

Μέσα στο διάστημα του 1 μήνα , από την ημερομηνία συνταγογράφησης των γυαλιών του, ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί σε κατάστημα οπτικών όπου αγοράζει το οπτικό βοήθημα. Ο οπτικός δίνει στον ασφαλισμένο απόδειξη αγοράς και ανάλογη βεβαίωση γνωμάτευσης.

Ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών – Αίτηση αποζημίωσης των οπτικών

Αφού συγκεντρωθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να τα καταθέσει στο αρμόδιο ταμείο του. Συγκεκριμένα η καταβολή του ποσού δεν γίνεται άμεσα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο λογαριασμό τραπέζης που έχει δοθεί από τον ασφαλισμένο.

Η αποζημίωση των δαπανών για τα οπτικά βοηθήματα

Αφού έχει ληφθεί ήδη η συνταγή από τον Οφθαλμίατρο για τα γυαλιά οράσεως και ο ενδιαφερόμενο έχει μεταβεί στο κατάστημα οπτικών για να προμηθευτεί τα γυαλιά οράσεως , θα λάβει από το κατάστημα την απόδειξη για το κόστος των γυαλιών και την βεβαίωση του καταστήματος οπτικών. Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα τα χρειαστεί για να τα καταθέσει ηλεκτρονικά και για να λάβει την αποζημίωση των γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα ηλεκτρονικά για να αποζημιωθείτε για την αγορά οπτικών, χωρίς να πάτε σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αποζημίωση

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους
  • τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα ή φωτογραφία)
  • έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος (1η σελίδα βιβλιαρίου ή άλλο αποδεικτικό)
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
  • έναν λογαριασμό email

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα της διαδικασίας αναλυτικά αφότου εισέλθετε στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας και συνδεθείτε με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet ή με τον Προσωπικό Κωδικό ΕΟΠΥΥ και το ΑΜΚΑ σας, υποβάλλοντας το εν λόγω αίτημα εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Τι είναι το κλιματικό άγχος και πως αντιμετωπίζεται

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι προφανείς σε πολλές πτυχές της ζωής μας και φαίνεται πως επηρεάζουν ακόμα και την ψυχική μας υγεία, σύμφωνα...

Εισαγγελική έρευνα για τον εμπρησμό στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τη φωτιά που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης», ενέργεια...

ΑΠΘ : Βρίσκεται στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως

Σύμφωνα με την έκθεση της QS World University Rankings by Subject για το έτος 2024, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων...

Θεσσαλονίκη: Πίτμπουλ Επιτέθηκε σε 60χρονη και Σκότωσε το Κατοικίδιό της – Υποβλήθηκε σε Χειρουργείο

Επίθεση από πιτ μπουλ δέχθηκε μια 60χρονη στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να υποβληθεί σε εγχείρηση στο χέρι. Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στον Εύοσμο, στη δυτική...