Αρχική Ελλάδα ΕΟΠΥΥ: Πώς να υποβάλετε αίτηση για συνταγογράφηση γυαλιών οράσεως

ΕΟΠΥΥ: Πώς να υποβάλετε αίτηση για συνταγογράφηση γυαλιών οράσεως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της συνταγογράφησης των γυαλιών οράσεως και πάσης φύσεως οπτικών βοηθημάτων.

Τα χρήματα σε όσους πραγματοποιήσουν τη συνταγογράφηση επιστρέφονται στον λογαριασμό τράπεζας που έχουν δηλώσει στο σύστημα.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία για την αποζημίωση οπτικού βοηθήματος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Βήματα της διαδικασίας

Εξέταση από πιστοποιημένο οφθαλμίατρο

Ο πιστοποιημένος οφθαλμίατρος του ΕΟΠΥΥ αφού εξετάσει τον ασφαλισμένο, συνταγογραφεί τα απαιτούμενα (βιβλιάριο υγείας, συνταγή γυαλιών και ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ για την σχετική αποζημίωση).

Αγορά των οπτικών γυαλιών και βοηθημάτων

Μέσα στο διάστημα του 1 μήνα , από την ημερομηνία συνταγογράφησης των γυαλιών του, ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί σε κατάστημα οπτικών όπου αγοράζει το οπτικό βοήθημα. Ο οπτικός δίνει στον ασφαλισμένο απόδειξη αγοράς και ανάλογη βεβαίωση γνωμάτευσης.

Ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών – Αίτηση αποζημίωσης των οπτικών

Αφού συγκεντρωθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να τα καταθέσει στο αρμόδιο ταμείο του. Συγκεκριμένα η καταβολή του ποσού δεν γίνεται άμεσα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο λογαριασμό τραπέζης που έχει δοθεί από τον ασφαλισμένο.

Η αποζημίωση των δαπανών για τα οπτικά βοηθήματα

Αφού έχει ληφθεί ήδη η συνταγή από τον Οφθαλμίατρο για τα γυαλιά οράσεως και ο ενδιαφερόμενο έχει μεταβεί στο κατάστημα οπτικών για να προμηθευτεί τα γυαλιά οράσεως , θα λάβει από το κατάστημα την απόδειξη για το κόστος των γυαλιών και την βεβαίωση του καταστήματος οπτικών. Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα τα χρειαστεί για να τα καταθέσει ηλεκτρονικά και για να λάβει την αποζημίωση των γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα ηλεκτρονικά για να αποζημιωθείτε για την αγορά οπτικών, χωρίς να πάτε σε μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αποζημίωση

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους
  • τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα ή φωτογραφία)
  • έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος (1η σελίδα βιβλιαρίου ή άλλο αποδεικτικό)
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
  • έναν λογαριασμό email

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα της διαδικασίας αναλυτικά αφότου εισέλθετε στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας και συνδεθείτε με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet ή με τον Προσωπικό Κωδικό ΕΟΠΥΥ και το ΑΜΚΑ σας, υποβάλλοντας το εν λόγω αίτημα εδώ.