Αρχική Δήμοι Εντυπωσιακή επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων για τον αποχιονισμό στο Γκύζη (pic+vid)

Εντυπωσιακή επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων για τον αποχιονισμό στο Γκύζη (pic+vid)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια εντυπωσιακή επιχείρηση στήθηκε απόψε από τον Δήμο της Αθήνας σε συνεργασία με την τροχαία για τον αποχιονισμό μιας από τις πλέον ανηφορικές αρτηρίες της πόλης στο Γκύζη.

Τα εκχιονιστικά μπήκαν ανάποδα στην Αλεξάνδρας για να φτάσουν στην περιοχή και να καθαρίσουν εκτός από τον κεντρικό δρόμο και την πλατεία.  Τα συνεργεία του δήμου δίνουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας τη μάχη και συνεχίζουν μέχρι να καθαριστεί και το μικρότερο στενό στο κέντρο και στις γειτονιές.

 


Ολες οι κεντρικές και περιφερειακές οδοί παραμένουν καθαρές ενώ συνεχίζεται η ρίψη αλατιού για να αποφευχθεί η δημιουργία πάγου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση κοπής και απομάκρυνσης των πεσμένων δέντρων και των κλαδιών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα όπου επιχειρούν συνολικά 57 συνεργεία με 213 εργαζόμενους καθώς αυτό είναι πλέον το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Αθήνα.

Ειδικότερα, τα οχήματα και οι αλατιέρες του Δήμου συνεχίζουν τους καθαρισμούς και τη ρίψη αλατιού σε σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να αποτραπεί ο παγετός και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κίνηση των οχημάτων. Οι περιοχές όπου παρατηρούνται ακόμη προβλήματα σε μικρούς δρόμους είναι η Άνω Κυψέλη, το Πολύγωνο, η Νεάπολη και τα όρια του Παγκρατίου με τον Βύρωνα.

Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει από την πρώτη στιγμή για τους  δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία και στις εισόδους τους. Οι επιχειρήσεις καθαρισμού και ρίψης αλατιού συνεχίζονται  και τις βραδινές ώρες στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, Άγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρός, Παμμακάριστος, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο,Λητώ.

Μέσα σε 7 ώρες κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, τα συνεργεία του Δήμου έριξαν 90 τόνους αλάτι στους δρόμους της πρωτεύουσας, ώστε να μη δημιουργηθεί πάγος. Από το πρωί της Δευτέρας έως και τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί 290 τόνοι αλατιού.

Από το πρωί, η ίδια διαδικασία, ρίψης αλατιού, γίνεται στις προσβάσεις και τις εισόδους των σταθμών του Μετρό.


Επιχειρήσεις στις γειτονιές για τα πεσμένα δέντρα – 57 συνεργεία στους  δρόμους

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν από τους Αμπελοκήπους, το Παγκράτι, τα Πατήσια, τα Εξάρχεια και την Κυψέλη, εκεί όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα προβλήματα από πτώσεις κορμών δέντρων και κλαδιών σε δρόμους, σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ή σε αυτοκίνητα, εξαιτίας του βάρους του χιονιού.

Συνολικά 57 συνεργεία, 213 εργαζόμενοι με καλαθοφόρα και φορτηγά, καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα με ειδικά εργαλεία, απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και τα σπασμένα κλαδιά.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη δεσμευτεί ότι κάθε δέντρο που έπεσε στην Αθήνα από την επέλαση της κακοκαιρίας, θα αντικατασταθεί, με αρχή την επόμενη κιόλας εβδομάδα.