Αρχική Ελλάδα Εντατικές προσπάθειες απορρύπανσης στο Σαρωνικό

Εντατικές προσπάθειες απορρύπανσης στο Σαρωνικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχίζονται οι εντατικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό. Αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου για να εκτιμηθούν η κατάσταση από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» και η πορεία των εργασιών απορρύπανσης, πραγματοποιούν από τις 8:30 το πρωί, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Ν. Σαντορινιός, και ο αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτιος Ράπτης.

«Από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι κινητοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν. Από εκεί και πέρα δόθηκε εντολή να γίνει προσπάθεια να σφραγισθεί το πλοίο. Έγιναν και αυτές οι ενέργειες, διότι το πρώτο πράγμα που έπρεπε να προλάβουμε ήταν να σφραγίσουμε το Δεξαμενόπλοιο ώστε να μην έχει διαρροές. Το πετύχαμε, μέσα σχεδόν στην ίδια μέρα», τονίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα ερευνηθούν τα πάντα. Προέχει να μαζέψουμε τις κηλίδες και όλα τα άλλα θα βρεθούν».

Σε λίγη ώρα (11.00) , ο υπουργός Ναυτιλίας θα ενημερώσει τους βουλευτές Α΄και Β΄ περιφέρειας Πειραιά για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, ενώ στη 13.00 μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλο και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό, θα μεταβούν στην περιοχή του ναυαγίου στη Σαλαμίνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τη δήμαρχο, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σωκράτη Φάμελλου προς τους διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες.