Ένταση στην Αλεξανδρούπολη – Αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες εξοργίστηκαν μετά την ακύρωση της συνάντησής τους με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ένταση επικράτηση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με αγρότες να προσπαθούν να προσεγγίσουν τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ επρόκειτο να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών, τελικά αρνήθηκε με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τα τρακτέρ τους.

Όταν έφτασαν στο σημείο, προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα αναχωρήσεων προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό και τον υφυπουργό. Εκεί περίμεναν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Σύμφωνα με το OPEN, οι αγρότες σχεδιάζουν μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό να σκληρύνουν άμεσα τη στάση τους και να προχωρήσουν νωρίτερα σε αποκλεισμούς τελωνείου, ενώ θα πραγματοποιήσουν νέες συσκέψεις για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το αεροπλάνο με τον Υπουργό αναχώρησε κανονικά για την Αθήνα.

Περιμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Σε 8ωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και στα δύο ρεύματα, προχώρησαν οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά.

Οι αγρότες κράτησαν κλειστό τον δρόμο μέχρι τις 8 το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά που θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό οι αγρότες της Χαλκιδικής. Το προηγούμενο διάστημα έκαναν συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς. Το μπλόκο ενισχύθηκε καθώς ήρθαν και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό πιέζουν για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ζητούν αποζημιώσεις και επιδοτήσεις για την ακαρπία της ελιάς. Σε μια συμβολική κίνηση μοίρασαν βαζάκια με ελιές στους οδηγούς. Από εναλλακτικούς δρόμους γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Αγρότες της Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως αύριο Δευτέρα θα μπουν με τα τρακτέρ στον Πολύγυρο.

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

“Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό”, σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς.

“Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών” αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης από την πλευρά τους τοποθέτησαν τις άδειες Κυψέλες, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, θέλοντας να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα του κλάδου τους και να ζητήσουν την στήριξη της Πολιτείας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις