Αρχική Ελλάδα Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα – Ανθρωποκτονία απο πρόθεση

Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα – Ανθρωποκτονία απο πρόθεση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενοχος ο Ρουπακιάς και άλλοι 15 για την ανθρωποκτονία Φύσσα

Νωρίτερα ανακοινώθηκεί ότι ένοχος για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Πέραν από τον Γιώργο Ρουπακιά 15 από τους 17 κατηγορούμενους κρίθηκαν επίσης ένοχοι.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν έχει προσέλθει στο δικαστήριο.  Η επαπειλούμενη ποινή είναι ισόβια.

Στο άκουσμα της ενοχής του Γ. Ρουπακιά ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβηκε στην έδρα στις 11:20 και, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορούμενων, ξεκίνησε η ανάγνωση.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Οι δημοσιογράφοι ορίστηκε να παρευρίσκονται στον χώρο του εξώστη της δικαστικής αίθουσας, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονται οι δικηγόροι, οι παρόντες κατηγορούμενοι, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων άλλων υποθέσεων κ.α.

Το “παρών” στη δικαστική αίθουσα, όπου θα εκφωνηθεί η απόφαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.