Αρχική Ελλάδα Ενίσχυση συνεργασίας ΕΟΤ και Δικτύου Μικρών Νησιών για αντιμετώπιση των συνεπειών του...

Ενίσχυση συνεργασίας ΕΟΤ και Δικτύου Μικρών Νησιών για αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού  τονίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης εκπροσώπων των δήμων μελών του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, οι δήμαρχοι Τήλου Μαρία Καμμά, Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, Χάλκης ‘Αγγελος Φραγκάκης , ο αντιδήμαρχος Σπετσών Σπύρος Φαρδέλλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ιθάκης Κωνσταντίνος Καραβίας.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε ότι το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ από την πρώτη στιγμή έχουν λάβει άμεσες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουν με την ανακοίνωση πιο εξειδικευμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid-19.

Κατά την τηλεδιάσκεψη τέθηκαν συνολικά ζητήματα που αφορούν τους εξής άξονες:

Η κατάσταση των μικρών νησιών στην κρίση του covid-19, όπου αναλύθηκαν τα ζητήματα διαχείρισης που έχουν προκύψει καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών τους για την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των συνεπειών.

Η εικόνα των μικρών νησιών σήμερα, τα ζητήματα των ακυρώσεων, η προετοιμασία και η κατάλληλη προσαρμογή για την επόμενη ημέρα του τουρισμού, όπου τέθηκαν ζητήματα επικοινωνιακής στρατηγικής καθώς και υποστήριξης από τον ΕΟΤ, με ειδική καμπάνια για τα μικρά νησιά.

Διάθεση και δημιουργία υλικού αναφορικά με τα μικρά νησιά για την μετάδοσή του μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα GreecefromHome, καθώς και προώθηση της πλατφόρμας από τα κανάλια των Δήμων των μικρών νησιών, οι απαιτούμενες κινήσεις προσαρμογής καθώς και τα απαραίτητα μέτρα στην συνολική αλυσίδα της τουριστικής διαδικασίας για την προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών καθώς και των τουριστών, στο πλαίσιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των συνεπειών του κορονοϊού.