Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel – Ξεκινούν οι αιτήσεις

Από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων από τη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην περιφέρεια Θεσσαλίας». Αυτό προβλέπεται στην απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00.

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση, και, μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Η δράση θα χρηματοδοτηθεί με Εθνικούς πόρους από το «ΤΠΑ Υπουργείου Ανάπτυξης – Β. Ενίσχυση της Βιομηχανίας», άξονας προτεραιότητας:5.8 «Ενίσχυση των επιχειρήσεων για αύξηση της εξωστρέφειας στις εθνικές και διεθνείς αγορές».

Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης με πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ.

Επιλέξιμες είναι επιχειρήσεις που στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 διέθεταν:

  • εγκατάσταση (έδρα ή παράρτημα) στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, (οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα IV της αναλυτικής πρόσκλησης της δράσης).
  • ενεργό ΚΑΔ (κύριο ή δευτερεύων) στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 5 της αναλυτικής πρόσκλησης της δράσης.
  • Οι αιτήσεις ενίσχυσης θα εγκριθούν με βάση την αναλυτική πρόσκληση της δράσης. Στην αναλυτική πρόσκληση περιγράφονται με λεπτομέρεια, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησής τους, η ένταξή τους για χρηματοδότηση και οι λοιποί όροι της δράσης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Αγίου Πνεύματος: Πού ταξιδεύουν φέτος οι εκδρομείς – Τιμές

Συνεχίζεται και σήμερα η αναχώρηση των εκδρομέων για το...

Αναστασία: «Θα μπορούσα να γίνω δήμαρχος στα Μέγαρα»

Το μεσημέρι της Παρασκευής η  Αναστασία  βρέθηκε καλεσμένη στην...

Αρκούδα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού

Άλλο ένα περιστατικό με εμπλοκή αρκούδας σε τροχαίο ατύχημα...

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία – Φόβοι για αναζωπυρώσεις μετά τις 12.00

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού με ρεκόρ συμμετοχών

Αναρτήθηκαν σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν...

ΛΑΡΚΟ: Συλλαλητήριο εργαζομένων – «Ο,τι κι αν ψηφίσουν, θα το κάνουμε κουρελόχαρτο»

Με μια μεγάλη σε όγκο αλλά και διάρκεια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους εκατοντάδες συνδικάτα,...

Συνταξιούχοι και ευάλωτοι: Πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FΜ, πως η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα βάσει ενός ευρωπαϊκού κανονισμού να...

Επίδομα Ανεργίας: Όλες οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται

Η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, προτίθεται να προβεί σε ριζικές αλλαγές σχετικά με το επίδομα ανεργίας το φθινόπωρο. Η αναδιαμόρφωση...