Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα εκκαθαριστικά – Πότε πρέπει να πληρωθεί η 1η δόση

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα εκκαθαριστικά – Πότε πρέπει να πληρωθεί η 1η δόση η πρόταση δυσπιστίας έφερε αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις αρχές Απριλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η εκκαθάριση του εφετινού ΕΝΦΙΑ, ώστε στη συνέχεια περίπου 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με συνολική αξία ακίνητης περιουσίας περίπου 800 δισ. ευρώ να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) και να αναζητήσουν τα ειδοποιητήρια στην εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια ώστε τα εφετινά εκκαθαριστικά να εκδοθούν στα τέλη Μαρτίου, ώστε η πρώτη δόση του φόρου να μπορέσει να πληρωθεί στα τέλη Απριλίου και να γίνει πράξη η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ αυξάνονται σε ένδεκα, από δέκα που ήταν πέρυσι, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως την 30ή Απριλίου και την τελευταία έως την 28η Φεβρουαρίου 2025.

Αντίστροφη μέτρηση για φορολογικές δηλώσεις και νέο ΕΝΦΙΑ - Zougla

Μάλιστα, η ίδια τροπολογία προβλέπει ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2025 θα αποπληρώνεται σε δώδεκα δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Μαρτίου και η τελευταία τέλη Φεβρουαρίου, όπως ισχύει και για τον εφετινό ΕΝΦΙΑ.

Με αυτό τον τρόπο η όλη διαδικασία θα λάβει χώρα αρκετά νωρίτερα σε σύγκριση με πέρυσι και 6.100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό φόρο 1,75 δισ. ευρώ φόρο μετά τις εκπτώσεις και τα αφορολόγητα ποσά σε μία περισσότερη δόση σε σύγκριση με το 2023.

Νέα εκκαθαριστικά: 06 – 07 Απριλίου – Ηλεκτρονικά: www.aade.gr (Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ).

– Πληρωμή ΕΝΦΙΑ Σε 11 δόσεις (αντί 10).

– 1η δόση: Μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.

– 11η δόση (τελευταία) Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

– Εφάπαξ πληρωμή φόρου Καμία έκπτωση.

– Έκπτωση 50% ή 100% Χαμηλό εισόδημα, αξία ακινήτων, οικογενειακή κατάσταση.

– Επιπλέον έκπτωση 10% Ασφαλισμένες κατοικίες.

– Ασφάλιση Για πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού: Έξαρση σε μπλε, μωβ μέδουσες και λαγοκέφαλα

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού δεν είναι άλλοι από τις μέδουσες όσο και από τους λαγοκέφαλους, δύο απειλές που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους λουόμενους.

Ο Καναράκης βάζει φιτιλιές: «Η Γερμανού έβριζε την Μενεγάκη πίσω από την πλάτη της!»

Ο Παντελής Καναράκης έκανε αιχμηρά σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok,  για την πισώπλατη μαχαιριά της Ναταλία Γερμανού με αφορμή την   αποχώρηση της  Ελένης Μενεγάκη, από τον σταθμό του Mega, βάζοντας φυτιλιές στις σχέσεις των δύο γυναικών, λέγοντας:

Χάρις Δούκας: Αν εκλεγώ θα είμαι και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε για την παραμονή του στην θέση του δημάρχου ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής: Η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου

Η ελληνική εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, που πρωτοπορεί στους τομείς της Πυρηνικής Ιατρικής, της Ογκολογίας και της Νευρολογίας, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (SNMMI 2024) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (8-11/6/2024) στο Τορόντο του Καναδά, για τις εμβληματικές στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς.

Ενημερωτικό Δελτίο

Αναστολή λειτουργίας για μεγάλη στοιχηματική εταιρεία στην Ελλάδα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία για την απόφαση των φορολογικών αρχών

Εκτόξευση πάλι στις τιμές ρεύματος – Παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτήν

Ο μέσος όρος των τιμών για τον Ιούλιο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο.

Προβλέψεις για την τιμή του ελαιόλαδου την επόμενη περίοδο

H πρόβλεψη για τη νέα ελαιοκομική περίοδο είναι αμφίρροπη.

Ενημέρωση για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι λαμβάνουν μαζικά email από την ΑΑΔΕ

Τουλάχιστον έξι στις δέκα προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις χρειάζονται τροποποίηση λόγω σοβαρών ελλείψεων και ανακρίβειας στα στοιχεία.