Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Εμβόλιο Pfizer: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις παρήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ενωση

Η Eυρωπαϊκή Ενωση άσκησε το δικαίωμά της για αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech κατά του κορονοϊού, αυξάνοντας τις συνολικές παραγγελίες της από τις δύο εταιρείες στις 600 εκατ. δόσεις.

Η ΕΕ έχει πλέον τη μεγαλύτερη συμφωνία με τις δύο φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν ως στόχο την παράδοση  όλων των δόσεων φέτος, δήλωσε ο Sean Marett, κορυφαίος παράγοντας της BioNTech με ανακοίνωσή του.

Το δικαίωμα αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων υπήρχε στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε υπογράψει η ΕΕ με την Pfizer και την BioNTech τον Φεβρουάριο.

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να αυξήσουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, επιταχύνοντας την αποστολή 50 εκατ. δόσεων που αρχικά σχεδιάζονταν για το τέταρτο τρίμηνο.

Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερα εμβόλια από τις δύο αυτές εταιρείες για να καλύψει τα προβλήματα στο πρόγραμμα από τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Η Johnson & Johnson σταμάτησε τις παραδόσεις της, ενώ οι υγειονομικές Αρχές εξετάζουν σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων σε άτομα που έκαναν το εμβόλιό της.

Εν τω μεταξύ, μία σειρά χωρών έχουν περιορίσει τη χoρήγηση του εμβολίου της Astra λόγω της υπάρξης αντίστοιχων, αλλά πολύ σπάνιων, περιπτώσεων θρομβώσεων σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν οι εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε στα Ιμαλάια

Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν οι εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε στα Ιμαλάια Οι 41 εργάτες που είχαν παγιδευτεί επί 17 ημέρες μέσα σε μια σήραγγα που κατέρρευσε στα Ιμαλάια απεγκλωβίστηκαν...

Αυστραλία: Εντολή για εκκένωση 30.000 κατοίκων λόγω μεγάλων πυρκαγιών

Αυστραλία: Εντολή για εκκένωση 30.000 κατοίκων λόγω μεγάλων πυρκαγιών, περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν περιοχές της Βικτώριας πριν από το μεσημέρι...

Φρίκη στην Τουρκία: Επτά δολοφονίες γυναικών μέσα σε μια μέρα

Φρίκη στην Τουρκία: Επτά δολοφονίες γυναικών μέσα σε μια μέρα Επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους ή τους πρώην συντρόφους τους μέσα σε μια...

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους Ο νεαρός από τις ΗΠΑ είχε γυρίσει σπίτι από το πανεπιστήμιο...