Αρχική Υγεία Εμβόλιο κορωνοϊού: Μην το περιμένετε πριν από 12 μήνες λέει ο ΠΟΥ

Εμβόλιο κορωνοϊού: Μην το περιμένετε πριν από 12 μήνες λέει ο ΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
A nurse holds a completed test with patient samples at a drive-through testing site for coronavirus, flu and RSV, currently by appointment for employees at UW Medical Center Northwest in Seattle, Washington, U.S. March 9, 2020. REUTERS/Lindsey Wasson

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει να δει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε λιγότερο από 12 μήνες έκανε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλώνας την Τρίτη από τη Γενεύη.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εμβόλιο για τουλάχιστον 12 μήνες» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Μάργκαρετ Χάρις.

Η ίδια αναφέρθηκε και στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά τον κόσμο λέγοντας ότι σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και στην Ισπανία, μειώνεται αλλά υπάρχουν ακόμα εστίες έξαρσης όπως στη Βρετανία και την Τουρκία.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο το 90% των κρουσμάτων έρχονται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οπότε ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση» πρόσθεσε η γιατρός Χάρις.

Μιλώντας τέλος για την Κίνα, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώνει το Πεκίνο, είπε ότι «η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα».