Αρχική Υγεία emvolio.gov.gr: Πως να κάνετε η αίτηση για δωρεάν GB του Freedom Pass

emvolio.gov.gr: Πως να κάνετε η αίτηση για δωρεάν GB του Freedom Pass

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αίτηση στο emvolio.gov.gr, ώστε οι εμβολιασμένοι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών να λάβουν δωρεάν τα 50 GB του Freedom Pass.

Οι αιτήσεις αρχίζουν από τις 11 Οκτωβρίου και γίνονται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Παράλληλα, μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να δηλώσει τον αριθμό.

Για την υποβολή της αίτησης χρειάζονται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του ανήλικου δικαιούχου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την δήλωση.

Ο δικαιούχος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS και το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε.

Μάλιστα, αίτηση μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ, ενώ οι δικαιούχοι θα χρειαστούν την αστυνομική ταυτότητα του γονέα αλλά και τον ΑΜΚΑ του ανήλικου δικαιούχου.

Επίσης, όσον αφορά την κατάργηση του τέλους για νέους ηλικίας έως 29 ετών και τη μείωση του τέλος στο 10% για όλους τους συνδρομητές, τα μέτρα θα είναι σε ισχύ από από 1 Ιανουαρίου 2022.

Η κατάργηση του τέλους, αφορά έναν αριθμό ανά δικαιούχο, ενώ θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μητρώο δικαιούχων και θα απαιτείται ειδική αίτηση.

Η αίτηση θα γίνει στο gov.gr, ενώ η απαλλαγή του τέλους κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει και για τα καρτοκινητά εκτός από τα συμβόλαιο και τα καρτοσυμβόλαια.