Αρχική Ελλάδα Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση!

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άνοιξε στις 10 το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ωστόσο θα μπαίνουν σταδιακά οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων. Μέχρι τα ξημερώματα εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Υπενθυμίζεται παράλληλα πως, διατηρείται το διάστημα των δύο μηνών για όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Σε περίπτωση νόσησης από Covid-19, χορήγηση δόσης θα γίνεται επίσης τρεις μήνες μετά τη διάγνωση.

Το νέο μέτρο υπολογίζεται ότι αφορά πάνω από 2 εκατ. πολίτες. Σημειώνεται δε, ότι προτεραιότητα θα δίνεται στα ραντεβού για την πρώτη δόση.

Η απόφαση στηρίχθηκε σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά δεδομένα, ενώ, όπως επισημάνθηκε, ήδη πολλές χώρες μειώνουν δραστικά το χρονικό περιθώριο μεταξύ 2ης και 3ης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησαν τα δεδομένα που αφορούν και τα περιστατικά και τον χρόνο νόσησης όσων έχουν εμβολιαστεί. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι προστατεύονται λιγότερο έναντι του κορωνοϊού μετά τους τέσσερις με πέντε μήνες από τον εμβολιασμό τους. Επίσης, μειωμένη προστασία έχουν και όσοι έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο.