Αρχική Διεθνή Eμπρηστικός και πάλι ο Ακσόι: Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα

Eμπρηστικός και πάλι ο Ακσόι: Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μια ημέρα μετά το προπαγανδιστικό σόου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγία Σοφία που προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις.

Ο Χαμί Ακσόι χαρακτηρίζει την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και σημειώνει ότι «θα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, «η Ελλάδα, με πρόσχημα την προσευχή στην Αγία Σοφία, αποκάλυψε για μια ακόμη φορά την εχθρότητά της προς το Ισλάμ και την Τουρκία. Καταδικάζουμε έντονα την ελληνική κυβέρνηση και τα μέλη της Βουλής, που με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους, οδήγησαν στο κάψιμο της ένδοξης σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη», λέει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφερόμενος σε περιστατικό που έγινε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη.

«Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το προσκύνημα στην Αγία Σοφία, ας ξυπνήσουν από τις ψευδαισθήσεις τους. Αυτοί οι ρατσιστικοί αρχηγοί, δεν έχουν πάρει το μάθημά τους από την Ιστορία. Οσοι δεν σέβονται τη λαμπρή σημαία μας πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν μπόρεσε να ξυπνήσει εδώ και 567 χρόνια, και πρέπει να απαλλαγεί από την τεμπελιά της», συνεχίζει η εμπρηστική ανακοίνωση.

Η νέα προκλητική ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά την παρουσία Ερντογάν στην πρώτη μουσουλμανική τελετή στην Αγία Σοφία έπειτα από 86 ολόκληρα χρόνια που συνεχίζει να προσκαλεί αντιδράσεις.

«Ανάξια απάντησης»: Η άμεση αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν», τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.