Πέμπτη, Ιανουάριος 20, 2022
Αρχική Υγεία «Εμφραγμα» στο ΕΣΥ: 97% η πληρότητα στα νοσοκομεία

«Εμφραγμα» στο ΕΣΥ: 97% η πληρότητα στα νοσοκομεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις αντοχές του δοκιμάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε συνθήκες απόλυτης πίεσης. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι υπερπλήρεις και τα κρούσματα κορωνοϊού που διακομίζονται στα νοσοκομεία και χρήζουν διασωλήνωσης είναι περισσότερα απ’ όσα μπορεί να αντέξει το σύστημα

ΟΕρυθρός Σταυρός εκκενώνεται και μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα θα αλλάξει χαρακτήρα στο μοντέλο του Σισμανογλείου και του Σωτηρία. Μάλιστα τα no-covid περιστατικά του νοσοκομείου θα μεταφερθούν στο Μetropolitan στη Μεσογείων που θα διαθέσει 100 κρεβάτια

Το περασμένο 24ωρο άλλοι 240 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και στα δύο ιδιωτικά, που ρίχτηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Οι διασωληνωμένοι μάλιστα ξεπέρασαν τους 600 και έφτασαν τους 605 από 564 σε μία ημέρα. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή επισημαίνει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο real.gr με την πληρότητα να φτάνει το 97%.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας και γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δηλώνει στο real.gr ότι 124 άνθρωποι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία της υγείας τους.

Στο 100 % η πληρότητα σε απλές κλίνες και κρεβάτια ΜΕΘ στο «Γ. Γεννηματάς». «Δεν γίνεται καμία επιλογή για το ποιος θα μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας» ξεκαθαρίζει στο real.gr ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων και διευθυντής του ακτινολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Γεννηματάς Σπύρος Αδαμόπουλος.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα νοσοκομεία περισσότεροι από 2000 ασθενείς και αυτός ο αριθμός σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης της ανοδικής πορείας της επιδημίας

6 στους 10 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη νοσηλεύονται στην Αττική αφού από τους 606 διασωληνωμένους οι 374 είναι στην Αθήνα.

ΠΟΕΔΗΝ: Εκκενώνεται το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός – Μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

Εκκενώνεται το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς χθες βράδυ δόθηκε εντολή να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού.

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη μίλησε στο real.gr για την διαδικασία εκκένωσης του νοσοκομείου και κάνει έκκληση για ενίσχυση στο προσωπικό.

«Θα είμαστε σε διαδικασία εκκένωσης του νοσοκομείου, στο να φύγουν τα περιστατικά άλλων ειδικοτήτων για να εκκενωθούν τα κρεβάτια και υποδεχθούμε περιστατικά κορωνοϊού. Δεν είναι μια αρεστή κατάσταση αλλά από την στιγμή που υπάρχει η πανδημία, για άλλη μια φορά, θα βάλουμε πλάτη για το σύστημα υγείας. Το νοσοκομείο μας έχει σταθεί αρωγός από την πρώτη στιγμή έως τώρα. Το πρόβλημα μας είναι το ελάχιστο προσωπικό που έχουμε και κάνω έκκληση να έρθει προσωπικό να μας ενισχύσει. Δεν μπορεί το ήδη υπάρχον, εξαντλημένο και κουρασμένο προσωπικό που υπάρχει να μπορέσει να τα καταφέρει υπό τις συνθήκες αυτές και στο πολλαπλάσιο αριθμό περιστατικών».