Αρχική Διεθνή Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές του κορονοϊού

Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές του κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η κατάσταση στο σύστημα υγείας της Ελβετίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολοι. Οι κλίνες COVID εξαντλούνται καθημερινά. Ο Willy Oggier πρότεινε να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, o κορυφαίος οικονομολόγος υγείας και σύμβουλος σε ελβετικά νοσοκομεία για την πανδημία του κορωνοϊού, Willy Oggier, πρότεινε μια ριζοσπαστική ιδέα σε περίπτωση συμφόρησης σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Oggier δήλωσε ότι αν κάποιος είναι σκεπτικιστής κορονοϊού ή όχι, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων.

«Προτείνω οι σκεπτικιστές του κορονοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους σε κλίνη ή σε ΜΕΘ εάν υπάρχει συμφόρηση», δήλωσε ο Oggier.

«Όποιος αναφέρεται επειδή παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται ονομαστικά. Έτσι, δεν θα τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», είπε.

Ο Oggier υπερασπίστηκε την πρότασή του, λέγοντας ότι δεν ισοδυναμεί με περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. «Όχι, δεν πρόκειται για έλεγχο της κοινωνικής συμπεριφοράς. Μιλάω απλώς για τις καταστάσεις συμφόρησης. Εάν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όριά τους, οι επαγγελματίες υγείας δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο. Όταν ο αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορωνοϊού αφήνεται πίσω από όταν χτυπά απλά τον γηραιότερο ασθενή στο δωμάτιο», τόνισε.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Τρίτη στην Ελβετία ανακοινώθηκαν 4.560 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελβετία ανήλθε σε 274.534. Ο αριθμός των νεκρών σε 3.300 αυξημένος κατά 142.