Στη νοτιοανατολική Ελβετία, η τύχη τεσσάρων ανθρώπων εξακολουθεί να είναι αγνωστη μετά από ισχυρή κακοκαιρία που χτύπησε το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις αρχές, ο απολογισμός έχει αυξηθεί σε τέσσερις νεκρούς και έξι αγνοούμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στο καντόνι του Τιτσίνο, καθώς η κοιλάδα του Μάτζια πλήγηκε σοβαρά από καταρρακτώδεις βροχές. Στο γειτονικό καντόνι του Βαλέ, ένας 67χρονος γερμανός πνίγηκε σε υπόγειο ξενοδοχείο στην πόλη Σάας-Γκρουντ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τους έξι αγνοούμενους, ανάμεσα τους δύο γυναίκες και δύο άνδρες στο καντόνι του Τιτσίνο.

Η πρόσβαση στο άνω τμήμα της κοιλάδας του Μάτζια είναι πλέον εφικτή μόνο μέσω αεροπλάνων, καθώς ο ποταμός παρέσυρε μια γέφυρα κοντά στο Τσέβιο. Ο στρατός κινητοποιήθηκε για την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροδότηση και στην παροχή πόσιμου νερού σε ορισμένες περιοχές της κοιλάδας.

Στο καντόνι του Βαλέ, οι βροχές και η υπερχείλιση του ποταμού Ροδανού προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις