Αρχική Οικονομία ΕΛΣΤΑΤ: Σε αύξηση 52% ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο φέτος

ΕΛΣΤΑΤ: Σε αύξηση 52% ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο φέτος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο κύκλος εργασιών στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων σημείωσε αύξηση 52%, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο εφέτος και ανήλθε σε 2,8 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα, σημείωσε αύξηση 18,7% σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 2,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τον Απρίλιο 2021 σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 είναι:

  • Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα, που περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο βιβλίων, μεταχειρισμένων ειδών, παλαιών ειδών αξίας (αντίκες) καθώς και τις δραστηριότητες των οίκων δημοπρασίας, αύξηση 1.000%.
  • Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 612,8%.
  • Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε ειδικευμένα καταστήματα, που περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους κατασκευασμένων από οποιοδήποτε υλικό, αύξηση 530,8%.
  • Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 381,3%.

Όπως σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ, δεν υπήρξαν δραστηριότητες που να παρουσίασαν μείωση στον τζίρο τους τον Απρίλιο 2021 σε σχέση με τον Απρίλιο 2020.