Αρχική Διεθνή Elon Musk: Χρειάζομαι 1.000 Starships και 20 χρόνια για να φτιάξω μία...

Elon Musk: Χρειάζομαι 1.000 Starships και 20 χρόνια για να φτιάξω μία βιώσιμη πόλη στον Άρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γνωρίζουμε τα σχέδια του Elon Musk για τη δημιουργία μίας ανθρώπινης αποικίας στον Άρη, ωστόσο ο CEO της SpaceX απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις στο Twitter, αποκάλυψε τα μαθηματικά πίσω από την πρώτη πόλη του Κόκκινου Πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Musk, μία βιώσιμη πόλη στον Άρη θα χρειαζόταν τουλάχιστον χίλια Starships και 20 χρόνια για να μεταφερθούν οι εκατομμύρια τόνοι υλικών που απαιτούνται για τη δημιουργία του Mars Base Alpha. Ο λόγος που χρειάζονται δύο δεκαετίες είναι επειδή οι δύο πλανήτες ευθυγραμμίζονται κάθε δύο χρόνια.

Όσο για το κόστος, εκτιμάται πως κάθε πτήση θα κοστίζει μόλις $2 εκατομμύρια, ένα αρκετά μικρότερο κόστος ακόμα και από την εκτόξευση ενός μικρού πυραύλου. Αυτό σημαίνει πως το κόστος ανά κιλό φορτίου διαμορφώνεται μόλις στα $20 για να φτάσει σε τροχιά.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία στις προβλέψεις και πρόκειται περισσότερο για χαλαρές εκτιμήσεις. Τα πρώτα δεδομένα θα τα έχουμε στα χέρια μας το 2024, όταν και θα φτάσει η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

πηγή: unboxholics.com