Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Ελληνίδα νηπιαγωγός στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου

Ελληνίδα νηπιαγωγός στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου

Η Μαρίνα Ζαχαρία, νηπιαγωγός στα Λαγυνά, αναδείχθηκε μια από τους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως και διεκδικεί το Global Teacher Prize, το βραβείο Νόμπελ των εκπαιδευτικών όπως το αποκαλούν και το οποίο απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Η Ελληνίδα Νηπιαγωγός έχει ξεχωρίσει για τις παιδαγωγικές καινοτομίες που εφαρμόζει, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί με τους λιλιπούτειους μαθητές της και το μεράκι που καταβάλλει ώστε το ταξίδι της μάθησης να είναι μια ολόπλευρη εμπειρία για τα παιδιά προσχολικής αγωγής.

Το καινοτόμο έργο της ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 7.000 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και συνέβαλε στο να μπει στη λίστα με τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως που διεκδικούν το Νόμπελ της Εκπαίδευσης. Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου στο Παρίσι στο κτίριο της UNESCO όπου θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Μυεί τα νήπια στην εκπαιδευτική ρομποτική και το μάθημα γίνεται παιχνίδι

 Η Νηπιαγωγός του 1ου Νηπιαγωγείου Λαγυνών έχει εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία την εκπαιδευτική ρομποτική ως ένα διαδραστικό ψηφιακό μαθησιακό εργαλείο και οι μαθητές απολαμβάνει το μάθημα και το πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.  Στο κέντρο της παιδαγωγικής της έχει το μαθητ΄ή, επιδιώκει να ενεργοποιεί τη φαντασία και να καλλιεργεί αξίες ζωής.

Όπως δηλώνει η Μαρίνα Ζαχαρία, μιλώντας με πάθος και υπερηφάνεια για το έργο της στο νηπιαγωγείο μιας κωμόπολης της Θεσσαλονίκης που όμως κατόρθωσε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ” Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η επιλογή ανάμεσα σε 7000 κορυφαίους εκπαιδευτικούς απ’ όλο τον κόσμο, που όλοι έχουν μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν.

Η δική μου ιστορία είναι ένα παραμύθι που έζησα και ζω καθημερινά με τους μαθητές μου, προσπαθώντας να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε και να αγωνιστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και τη ζωή του κόσμου που μας περιβάλλει. Αυτό το βραβείο αντικατοπτρίζει την αγάπη μου για τη διδασκαλία και την προσήλωσή μου στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους μαθητές μου.

Είμαι περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου και θα κάνω τα πάντα για να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.”

Πηγή: Dnews.gr 

 

Διαβάστε ακόμη:

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι – Πρότεινε την ενοχή της 39χρονης

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι -...

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη...

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον...

Ενημερωτικό Δελτίο

«Ξάφρισαν» όλη την τάξη σε σχολική εκδρομή στην Ρώμη

«Ξάφρισαν» όλη την τάξη σε σχολική εκδρομή στην Ρώμη, θύμα κλοπής έπεσαν οι περίπου 80 μαθητές από το Ηράκλειο Τέλος καλό, όλα καλά για τους...

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το άρθρο 16 χρειάζεται να αλλάξει συνολικά

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το άρθρο 16 χρειάζεται να αλλάξει συνολικά Τη σημασία της αναθεώρησης του άρθρου 16 προκειμένου να γίνει μοχλός για την κοινωνική κινητικότητα στη...

Έρευνα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ένας κατώτατος μισθός «φεύγει» για την εκπαίδευση των παιδιών

Έρευνα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ένας κατώτατος μισθός «φεύγει» για την εκπαίδευση των παιδιών Τουλάχιστον έναν κατώτατο μισθό «θυσιάζει» στο ...βωμό της εκπαίδευσης το 30% των εργαζομένων. Αυτό μαρτυρά αναλυτική...

Κλοπές και ναρκωτικά σε πενταήμερη εκδρομή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη

Κλοπές και ναρκωτικά σε πενταήμερη εκδρομή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη, η αστυνομία επιστράτευσε ακόμη και εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών Επεισοδιακή εξελίχθηκε η εκδρομή μαθητών...