Αρχική Ελλάδα Ελένη Ράντου: Συγκλονιστική ανάρτηση για την έκρηξη βίας κατά των γυναικών (ΦΩΤΟ)

Ελένη Ράντου: Συγκλονιστική ανάρτηση για την έκρηξη βίας κατά των γυναικών (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ελένη Ράντου έγινε σήμερα μάρτυρας ενός περιστατικού που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ελληνική κοινωνία.

Μάλιστα, θέλησε να μοιραστεί το εν λόγω γεγονός με τους διαδικτυακούς της φίλους, προχωρώντας σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook.

«Σήμερα βρέθηκα περπατώντας στο δρόμο ακούω μια κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλεφωνά. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: ‘Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;’. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!

Και συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών ότι μέχρι να φτιάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την κάθε μία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται.

Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερνές στιγμές βίας που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση».

Δείτε την ανάρτηση: