Αρχική Ελλάδα ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικό Σώμα έλαβαν Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικό Σώμα έλαβαν Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο βραβεία έλαβε η ΕΛΑΣ στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την ενότητα Ασφάλεια του Πολίτη, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα απέσπασε βραβείο για την «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας».

Τα βραβεία απονεμηθήκαν χθες, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο προϊστάμενος Επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Τα βραβεία που έλαβε η ΕΛΑΣ
Δύο βραβεία απέσπασε η Ελληνική Αστυνομία στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards) για το έτος 2022, που διοργανώθηκε με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας ευρύτερα.

Οι προτάσεις της ΕΛΑΣ έλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες του θεματικού άξονα «Ασφάλεια του Πολίτη», με δύο καινοτόμες δράσεις της που αφορούσαν την «έξυπνη αστυνόμευση» και την ευρωπαϊκή ασφάλεια συνόρων.

Ειδικότερα, η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στον διαγωνισμό μέσω του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών του Γραφείου Προϊστάμενου Επιτελείου, που ανέλαβε την συγγραφή των δύο καινοτόμων δράσεων και συγκεκριμένα:

* «Έξυπνη Αστυνόμευση (Smart Policing)», που έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερη Εφαρμοσμένη Ιδέα» στον θεματικό άξονα «Ασφάλεια του Πολίτη» και

* «Ευρωπαϊκή Ερευνητική Δράση “NESTOR”- βελτίωση της Ασφάλειας των Συνόρων υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας», που έλαβε τη δεύτερη στην κατηγορία «Καλύτερη Νέα Ιδέα» για τον ίδιο θεματικό άξονα.

Τα βραβεία για την Ελληνική Αστυνομία παρέλαβαν κατά σειρά και αντιστοιχία, από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου, η αστυνομικός υποδιευθυντής Χρυσούλα Τσάκαλου του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών του Γραφείου Προϊστάμενου Επιτελείου και η αστυνομικός διευθυντής Γιαννούλα Χαλβατζή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, που με τις ενέργειες και τις ιδέες τους έχουν συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στη βελτίωση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Βραβείο για την «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας» στην Πυροσβεστική
Ανάμεσα στις ομάδες με ιδέες που ξεχώρισαν, επιλέχτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο απέσπασε βραβείο για την «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας», στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards), για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας ευρύτερα, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε στον διαγωνισμό στην κατηγορία Ασφάλεια του Πολίτη, μέσω του Τμήματος Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στη δράση με τίτλο «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας από το Πυροσβεστικό Σώμα».

Από το αρχηγείο του Π.Σ. επισημαίνεται ότι «η ψηφιοποίηση διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού που συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση και σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το Πυροσβεστικό Σώμα».

Τον αρχηγό, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, εκπροσώπησε ο διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, σρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, ενώ το βραβείο για το Πυροσβεστικό Σώμα παρέλαβε ο τμηματάρχης του Τμήματος Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης, αντιπύραρχος Χρήστος Λ. Τσαβαλόπουλος.