Αρχική Ελλάδα ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια σε Λέσβο και Χίο: Οι όποιες ευθύνες αστυνομικών θα...

ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια σε Λέσβο και Χίο: Οι όποιες ευθύνες αστυνομικών θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι «έκνομες ενέργειες δεν θα γίνονται ανεκτές» από αστυνομικούς, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν

Τη διαβεβαίωση ότι οι όποιες ευθύνες αστυνομικών στα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο θα καταλογιστούν μέχρι κεραίας έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, τονίζοντας ότι έκνομες ενέργειες δεν θα γίνονται ανεκτές, «όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή».

Ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας είναι οι αποφάσεις θα θα ληφθούν « παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου.»

Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος.

Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου.»