ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολλά εμπόδια συναντά στο δρόμο προς τις κάλπες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Ο δημοφιλής δήμαρχος έχει δώσει “μάχη” προκειμένου να αποσπάσει το “πράσινο φως” από την Πειραιώς για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας.

Ωστόσο, η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να κατέβει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές διεκδικώντας τον θώκο της πρωτεύουσας έβαλε τέλος στους σχεδιασμούς του κ. Πατούλη, ο οποίος πλέον κατευθύνεται προς την…Περιφέρεια Αττικής.

Όμως, ακόμα και στην Περιφέρεια Αττικής η κατάσταση δεν είναι η ιδανική για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Κι αυτό, γιατί όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και το στενό επιτελείο του φαίνεται να καταλήγουν στην επιλογή του Ανδρέα Παχατουρίδη.

Εξάλλου, ο «πατριάρχης της αυτοδιοίκησης»  και δήμαρχος Περιστερίου έχει στο βιογραφικό του σημαντικά επιτεύγματα, όπως το νέο δημαρχείο της πόλης, πολλούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, δύο θέατρα, δύο κολυµβητήρια, οκτώ κλειστά γήπεδα και πολλές πλατείες. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Δυτική Αττική, γιατί κατάφερε αφενός να ισορροπήσει τα οικονομικά του δήμου και αφετέρου να δώσει έργα πνοής στη πόλη.

Εξάλλου, σύμφωνα με αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο “τσάρος των δημάρχων”, όπως αρκετοί αποκαλούν τον Ανδρέα Παχατουρίδη, είναι ο μόνος που μπορεί να “φρενάρει” τόσο την Ρένα Δούρου, όσο και τον έμπειρο Γιάννη Σγουρό, ο οποίος θα μπει εκ νέου στη κούρσα για την περιφέρεια.

Πάντως, δεν θεωρείται απίθανο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ να διεκδικήσει τον δήμο ή την Περιφέρεια ακόμα και αν δεν πάρει την έγκριση της Νέας Δημοκρατίας.