Αρχική Ελλάδα Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Κερατέα: Απειλούνται σπίτια

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Κερατέα: Απειλούνται σπίτια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μέτωπο πολλών χιλιομέτρων εξελίχθηκε η φωτιά στην Κερατέα.

Έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Παράλληλα, έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση 4 οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημολάκι) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

«Στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στον οικιστικό ιστό και τον Εθνικό Δρυμό» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα αγνοείται σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

«Καμιά δεκαριά σπίτια που βλέπω εγώ πάνω στην κορυφή που είμαστε εδώ πέρα τώρα καίγονται και έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι. Δεν υπάρχουν μέσα με εξαίρεση την μητέρα του κυρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως καταγγέλλει μάλιστα η πυρκαγιά στην πολύπαθη Λαυρεωτική ξεκίνησε από εμπρησμό.

«Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό ήταν ένα πεζό άσπρο, που έβαλε σε έναν κάδο απορριμμάτων και ξέφυγε η φωτιά μετά. Το είδε οδηγός του δήμου» είπε ο ίδιος.