Αρχική Οικονομία ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέα διαδικασία χορήγησης επιδόματος μητρότητας!

ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέα διαδικασία χορήγησης επιδόματος μητρότητας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από 06/12/2021 τίθεται σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία της νέας διαδικασίας χορήγησης επιδόματος μητρότητας τόσο για τις ασφαλισμένες γυναίκες του e-ΕΦΚΑ όσο και για τους εργοδότες ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού και του εκσυγχρονισμού της χειρόγραφης διαδικασίας υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική έκδοση της βεβαίωσης της Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού.

Τα παραπάνω προβλέπει νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ με την οποία ρυθμίζεται κάθε λεπτομερειακό θέμα σχετικά με το περιεχόμενο της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας) που καταβάλλεται στις ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των εντασσόμενων φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών όπου αυτές υπάγονται σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν. 4387/2016.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας σε πρώτη φάση, εντάσσονται – οι εργαζόμενες υπαγόμενες στην ασφάλιση:
• του πρώην Κλάδου Ασθένειας του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ και του τ. Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (τ. ΤΑΞΥ) που παρέχουν εξαρτημένη εργασία.
• του πρώην Κλάδου Υγείας του Ο.Α.Ε.Ε.
• του πρώην Κλάδου Υγείας του Ο.Γ.Α.
• του πρώην Κλάδου Υγείας του Ε.Τ.Α.Α – Τομέας Υγείας Μηχανικών & Εργοληπτών Δημ. Έργων (ΕΤΑΑ -Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.), Τομέας Υγείας Υγειονομικών (ΕΤΑΑ -Τ.Σ.Α.Υ.), Τομέας Υγείας Δικηγόρων Αθηνών (ΕΤΑΑ -Τ.Υ.Δ.Α.), Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΕΤΑΑ -Τ.Υ.Δ.Ε.), Τομέας Υγείας Δικηγόρων Πειραιά (ΕΤΑΑ -Τ.Υ.Δ.Π.), Τομέας Υγείας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΕΤΑΑ-Τ.Υ.Δ.Θ.), Τομέας Υγείας Συμβολαιογραφών (ΕΤΑΑ – Τ. Υ. Σ.)
• του πρώην Κλάδου Υγείας του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ