Αρχική Οικονομία Έκτακτο! Μειώνονται σε 50 οι ημέρες ασφάλισης για το επίδομα ανεργίας

Έκτακτο! Μειώνονται σε 50 οι ημέρες ασφάλισης για το επίδομα ανεργίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 2.260 θέσεις
ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 2.260 θέσεις

Η μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από 100 σε 50 επεκτείνεται και σε άλλους εποχικά απασχολούμενους -πέραν των κλάδων τουρισμού και επισιτισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τροπολογία κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης», που συζητείται στη Βουλή.

Πρόκειται για εργαζόμενους, ιδίως στην κονσερβοποιία, σε διαλογητήρια και στα λοιπά επαγγέλματα, που συνδέονται με τη γεωργία και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι κινδύνευαν να μην συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνέπειες από τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Κατ΄ εξαίρεση για το έτος 2021, προβλέπεται ότι για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους, μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από κατ’ ελάχιστον 100 σε 50 ημέρες

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία