Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Έκτακτο επίδοµα 250 ευρώ: Πότε και ποιοι θα το πάρουν

Σε 70 ημέρες θα λάβουν ένα εκατοµµύριο συνταξιούχοι το έκτακτο επίδοµα των 250 ευρώ, το οποίο θα καλύψει σηµαντικές ανάγκες κοινωνικά ευάλωτων οµάδων, λόγω των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, το κονδύλι που διατίθεται είναι διευρυµένο, καλύπτοντας στην πράξη και συνταξιούχους µε εισόδηµα έως και 800 ευρώ τον µήνα.

Αναλυτικά, δικαιούχοι των 250 ευρώ είναι:

• Ενα εκατοµµύριο συνταξιούχοι (από 634.000 πέρυσι) µε ετήσιο ατοµικό φορολογητέο εισόδηµα έως 9.600 ευρώ (έναντι 7.200), ετήσιο οικογενειακό εισόδηµα έως 16.800 ευρώ (έναντι 14.400) και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (έναντι 200.000 ευρώ).

• 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ.

• 172.000 δικαιούχοι επιδόµατος ΑµεΑ.

• 100.000 µακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 µήνες –στη βάση του µοντέλου που εφαρµόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδηµίας– που δεν είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυηµένου εισοδήµατος, µε ετήσιο ατοµικό φορολογητέο εισόδηµα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδηµα έως 16.800 ευρώ.

Με βάση τα νέα κριτήρια, εισοδηµατικά και περιουσιακά, δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι µε έως 800 ευρώ που δεν είχαν ενισχυθεί ούτε πέρυσι τα Χριστούγεννα ούτε φέτος το Πάσχα. Βέβαια, όπως επισηµαίνουν οι ειδικοί, θα υπάρξουν ζευγάρια συνταξιούχων µε ατοµικό εισόδηµα 800 ευρώ που δεν θα πάρουν εις διπλούν το επίδοµα, αφού φέτος το πλαφόν του οικογενειακού εισοδήµατος είναι 16.800 ευρώ και όχι το διπλάσιο του ατοµικού πλαφόν όπως πέρυσι (από 7.200 στα 14.400 ευρώ).

Να σηµειωθεί ότι, στο πλαίσιο στήριξης των κοινωνικά ευάλωτων οµάδων, στο τέλος ∆εκεµβρίου θα δοθεί σε 225.000 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυηµένου εισοδήµατος µία επιπλέον δόση του επιδόµατος, ενώ επίσης στο τέλος ∆εκεµβρίου, όταν πληρώνονται όλα τα επιδόµατα από τον ΟΠΕΚΑ, περίπου 800.000 δικαιούχοι επιδόµατος παιδιών θα λάβουν αυξηµένο επίδοµα κατά 50%.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Χαλκίδα: Το Σημειωματάριο, τα ποσά, τα ονόματα και οι συνομιλίες “έκαψαν” τους εφοριακούς της ΔΟΥ

Σημειώσεις με ποσά και ονόματα που κρατούσε το φερόμενο κύκλωμα των εκβιαστών της ΔΟΥ Χαλκίδας, καθώς και συνομιλία της Διευθύντριας με τον λογιστή έπεσαν...

ΝΔ Sneakers: Ποιος είναι ο 20χρονος Γιάννης Λουλούδης που τα κατασκεύασε

Τα νέα sneakers που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok έχουν το σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο δημιουργός τους είναι ο Γιάννης...

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ως προς την εξίσωση από πλευράς προνομίων των τρίτεκνων οικογενειών με τις...

Πώς θα μειώσετε τα τεκμήρια των ακινήτων στις φορολογικές δηλώσεις

Τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τα τεκμήρια διαβίωσης των κατοικιών τους έχουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις εκατομμύρια φορολογούμενοι αξιοποιώντας το δικαίωμα τροποποίησης των δεδομένων...