ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Μπογδάνος!

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στο ΚΚΕ στη Βουλή. Κυβερνητικές πηγές: Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα, το εννοούσαμε

  Eιδικότερα ο πρωθυπουργός από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφαση του τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο κ.Μπογδάνος.

  Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στη Βουλή ο βουλευτής Α Αθηνών της ΝΔ επιδόθηκε σε αντικομμουνιστική ρητορική προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

  Στην αντιπαράθεση παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «αδειάζοντας» τον κ.Μπογδάνο, ο οποίος έλεγε ότι ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού.

  Ο κ. Δένδιας τόνισε εκ μέρους της κυβέρνησης ότι “δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον” δήλωσε μάλιστα πως “όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια”.

  Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Δρίτσας που αναφέρθηκε σε συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Η.Κασιδιάρη.

  Ο Κ.Μπογδάνος παραδέχθηκε την συμμετοχή του τονίζοντας όμως ότι εκεί βρίσκονταν και ο βουλευτής της Ν.Δ Ζησης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντωνίου.

  Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Μαξίμου είχε προειδοποιήσει το βουλευτή, μετά την αθλιότητα με τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων με ρατσιστικούς συνειρμούς, ότι στο επόμενο σφάλμα θα υπήρχαν επιπτώσεις. Τότε ο κ.Μητσοτάκης δεν είχε διαγράψει τον κ. Μπογδάνο, αλλά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονομου του είχε βγάλει “κίτρινη κάρτα”.

  Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν άλλωστε: “Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω.”