Αρχική Οικονομία EKTAKTO! Εκπνέουν οι προθεσμίες για πόθεν έσχες και Επίδομα παιδιού

EKTAKTO! Εκπνέουν οι προθεσμίες για πόθεν έσχες και Επίδομα παιδιού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων «πόθεν έσχες», καθώς αυτή λήγει στις 15 Ιανουαρίου του 2023.

Η υποβολή δηλώσεων αφορά τόσο στις αρχικές δηλώσεις για όσους απέκτησαν ιδιότητα υπόχρεου από την 1η Ιανουαρίου του 2022 έως και την 15η Οκτωβρίου του 2022, όσο και για τις ετήσιες δηλώσεις του έτους 2022, για χρήση του 2021.

Πιο αναλυτικά, οι υπόχρεοι καλούνται να δηλώσουν τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα του φορολογικού έτους 2021, καθώς και την περιουσιακή κατάστασή τους, μέσω της εφαρμογής pothen.gr, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, καθώς η παράλειψη υποβολής ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Επίσης την Κυριακή λήγει η προθεσμία για την αίτηση του Α21 για το έτος 2022, δηλαδή για το έτος που πέρασε. Όσοι δεν πρόλαβαν και όσοι την ξέχασαν, όσοι για κάποιο λόγο δεν την έκαναν, μπορούν να την κάνουν και θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται αναδρομικά για το 2022. Είναι το μόνο επίδομα το οποίο δίνει αναδρομικά χρήματα.