Αρχική ΑΣΕΠ EKTAKTO: Ανοίγουν πάνω από 8.400 μόνιμες θέσεις εργασίας για ένστολο προσωπικό

EKTAKTO: Ανοίγουν πάνω από 8.400 μόνιμες θέσεις εργασίας για ένστολο προσωπικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να ενισχυθούν τα Σώματα Ασφαλείας το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά:

Ανοίγουν 1.264 νέες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

«Αγώνα δρόμου» δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, που επεξεργάζεται τα αιτήματα των δήμων, ώστε να προλάβει να συντάξει το προσχέδιο της προκήρυξης για τη Δημοτική Αστυνομία και να το στείλει στο ΑΣΕΠ, πριν από την ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, η προκήρυξη για τη δημοτική αστυνομία θα είναι πανελλαδική και θα αφορά 1.264 μόνιμες θέσεις εργασίας. 

Το ΑΣΕΠ, αφού λάβει και επεξεργαστεί το προσχέδιο της προκήρυξης, θα το στείλει προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Υπενθυμίζουμε ότι αρχικός στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να βγει η προκήρυξη εντός του Φεβρουαρίου.

Στρατός: Ανοίγουν και 2.900 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Δρομολογούνται, όπως έχει κάνει γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, οι ενέργειες υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών(ΥΠΕΣ) για την πρόσληψη 2.900 ΕΠΟΠ εντός του 2023.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για το 2022 εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 1.438 σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, 1.600 ΕΠΟΠ και 1.288 ΟΒΑ, ενώ για την ανανέωση και ενδυνάμωση του προσωπικού ΕΔ έχει προγραμματιστεί σε βάθος 5ετίας (2021-2026) η αύξηση θέσεων κατά 2.580 για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ και η πρόσληψη 8.000 ΕΠΟΠ και 5.000 ΟΒΑ.

Έρχονται 250 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Την πρόσληψη 250 νέων συνοριοφυλάκων επιβεβαίωσε πριν την αλλαγή του έτους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων, η σχετική προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον χειμώνα. 

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο είχε τρέξει ακόμα μία προκήρυξη από την Ελληνική Αστυνομία για την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων.

Ιδρύεται Δικαστική Αστυνομία με 700 νέες θέσεις εργασίας

Με το Σχέδιο Νόμου, που κατατέθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Βουλή, εγκρίθηκε η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η Δικαστική Αστυνομία ιδρύεται ως αυτοτελές Σώμα που θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα στελεχώνεται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό-επιστημονικό προσωπικό.

Στα βασικά καθήκοντα του ένστολου τμήματος περιλαμβάνονται αυτά που αφορούν στη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών και την εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.

Η Δικαστική Αστυνομία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μετρώντας 700 άτομα προσωπικό. Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να βγει τους επόμενους μήνες, απευθείας από το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι θέσεις θα απευθύνονται κυρίως σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.