Συνεδριάζει εκτάκτως, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Βουλής, θα διεξαχθεί συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση “για διορισμό πραγματογνώμονα με αντικείμενο την εξέταση των οικονομικών απολογισμών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου στοιχείου υπάρχει, σύμφωνα με τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 143 επ. του Κανονισμού της Βουλής και 183, 187 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.”
Όπως έκανε γνωστό ο Σπύρος Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή μπορεί να ορίσει ως πραγματογνώμονες από τον σχετικό δικαστικό κατάλογο που υπάρχει, σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα έπρεπε να παρακάμψει το Σώμα των Ορκωτών Ελεγκτών που η αρμοδιότητα του είναι ακριβώς να ελέγχει δημόσιους οργανισμούς και θα εξασφαλίσει ταχύτητα στη διαδικασία. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε από τον Σπύρο Λάππα, είναι οι Νικόλαος Νάκκας και Νικόλαος Σύλλας, στελέχη του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών και πρότεινε να δοθεί περιθώριο ενός μήνα προκειμένου να κάνουν την έρευνα τους και να συντάξουν το σχετικό πόρισμα.
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της ΝΔ, είπε από την πλευρά του ότι το κόμμα του δεν διαφωνεί με τον ορισμό πραγματογνώμονα, ωστόσο πρόκρινε την οδό του πίνακα πραγματογνωμόνων.
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου της ΔΗΣΥ, σημείωσε ότι πρέπει να διερευνηθούν τα όσα κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης στην Εξεταστική αλλά και να εξεταστούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να αποδειχθεί αν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων. Διαφώνησε ωστόσο με το χρονικό περιθώριο του ενόας μήνα.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος από την πλευρά του πρότεινε για την πραγματογνωμοσύνη τους πανεπιστημιακούς Διονύση Χιόνη, Βασίλη Πολυμένη και Νικόλαο Διώτη. Πρότεινε επίσης την επέκταση του ελέγχου και στα οικονομικά πεπραγμένα του Ερρίκος Ντυνάν.