Αρχική Δήμοι Έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας ζητά η «Ανταρσία στις γειτονιές της...

Έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας ζητά η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιστολή για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, με θέμα την παραχώρηση των αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου για την άμεση λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας κατέθεσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Αναλυτικά η επιστολή :

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, Χρήστο Τεντόμα,

η πράξη της εντεταλμένης συμβούλου για την παιδεία, Ινές Λυκούδη, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, να αποσύρει την ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής για έγκριση της παραχώρησης των αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου για να συνεχίσει η λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” οδήγησε σε ρατσιστικό αποκλεισμό των παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση.

Η απόφαση να καθυστερήσει για δύο μήνες η λειτουργία, χωρίς καμία αιτιολόγηση, παρά την ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής και τη στήριξη του διευθυντή του 144ου δημοτικού σχολείου, δημιουργεί ανασφάλεια στα παιδιά και διαταράσσει τις αρμονικές σχέσεις συνύπαρξης στη γειτονιά που οικοδομήθηκαν με υπομονή, επιμονή και προσπάθεια δύο ετών.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας οφείλει να βάλει τέλος στην αναμονή των 120 παιδιών και στην αγωνία τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες και να συνεχίσουν το ταξίδι στη γνώση της μητρικής τους γλώσσας καθώς και των αραβικών και αγγλικών. Επίσης, να βάλει τέλος στην αναμονή και των μητέρων τους που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα.

Μας είναι ακατανόητο, να περιμένει ο Δήμος της Αθήνας πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης των εθελοντών εκπαιδευτικών από την πρεσβεία του Πακιστάν(!) για τη λειτουργία ενός σχολείου από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, της οποίας μέλη έχουν τεθεί στη μαύρη λίστα, εξ αιτίας των καταγγελιών τους για διαφθορά στην ίδια την πρεσβεία.

Είναι αδιανόητο, ο Δήμος της Αθήνας που έδωσε μαθήματα στην απόκρουση της μισαλλοδοξίας και των ναζιστικών προκλήσεων της Χρυσής Αυγής με την σθεναρή του στάση στην παραχώρηση χώρου στο 144 δημοτικό σχολείο για να λειτουργήσει το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας να κωλυσιεργεί, φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζει την κεκτημένη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής και να θέτει εμπόδια.

Σας καλούμε να συγκαλέσετε μέχρι την Παρασκευή 8 Νοέμβρη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με θέμα την παραχώρηση των αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου για την λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”. Αυτό θα κάνει εφικτό να λειτουργήσει κανονικά από τις 10 Νοεμβρίου.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Με την στήριξη των συμβούλων της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
Εβελυν Βαρελά, 1ης κοινότητας
Τάνια Βριζάκη, 2ης κοινότητας
Νίκος Σκλαβενίτης, 4ης κοινότητας
Αθανασία Κατσούλη, 5ης κοινότητας
Νίκος Αλεξανδράτος, 6ης κοινότητας
Βασίλη Μάραντου,7ης κοινότητα