Εκκληση έκανε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να δημοσιοποιηθεί μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας, αφού «λόγω προσωρινής βλάβης στο 112» δεν μπορεί να ενημερωθούν, ώστε να απομακρυνθούν προς την Ερμιόνη. 

«ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΗΝΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη».

Στις 17.35 με τον ίδιο τρόπο καλούνται να απομακρυνθούν όσο βρίσκονται στην περιοχή της Πόρτες της Αχαϊας: «ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΗΝΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

17:30. ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ. ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΑΙΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΦΑΣ ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΛΑΤΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ.

17.55: ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΑΛΑΡΟ ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΠΟΡΤΕΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα με το 112 έχει να κάνει με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Ήδη, τόσο οι τεχνικοί του παρόχου, όσο και οι αρμόδιοι του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Εως ότου καταστεί αυτό εφικτό, οι εντολές εκκένωσης δημοσιοποιούνται μέσω των Μέσων Ενημέρωσης

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας, καλούνται οι κάτοικοι να απομακρυνθούν προς Πόρτες και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Επίσης καλούνται οι κάτοικοι που βρίσκονται στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας να απομακρυνθούν προς Λάτα και στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας να απομακρυνθούν προς Βελίτσες.

Παράλληλα και για τη φωτιά στην Αργολίδα, υπάρχει η προειδοποίηση για όσους βρίσκονται στην περιοχή Πετροθάλασσα να απομακρυνθούν προς Ερμιόνη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ξέσπασε φωτιά μέσα στην πόλη του Κρανίδιου Αργολίδας. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιω. Ματζούνη, η φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα στον αστικό ιστό πιθανότατα από κάποια ξερόκλαδα και έτσι δυνάμεις της πυοσβεστικής σπεύδουν στο σημείο.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, απηύθυνε έκκληση για εκκένωση των σπιτιών και απομάκρυνση των κατοίκων προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

«Μεγάλη Φωτιά αυτή την ώρα στο Κρανίδι! Σας εφιστώ την προσοχή! Παρακαλώ εκκενώστε τα σπίτια, φύγετε προς Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιώτες υδροφόρες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και έρχονται και ελικόπτερα. Σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις