Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός φωτισμός στην Καλαμαριά

Ο  Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο ενίσχυσης και αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού σε δρόμους της Καλαμαριάς, εκπονεί την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός  Δημοτικού Φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες του δήμου Καλαμαριάς».

Το κόστος του έργου προϋπολογισμού 1.200.000 €, ενώ αρχικά θα επιβάρυνε τον Δήμο (ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού) , η Διοίκηση κατάφερε να το εντάξει σε πρόγραμμα του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και να εγκριθεί η χρηματοδότησή του, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός  του έργου περιλαμβάνει την τοποθέτηση  φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, χαμηλής κατανάλωσης και την αντικατάσταση με νέους πυλώνες.

Το έργο αυτό εξασφαλίζει  πολλαπλά ενεργειακά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, και κοινωνικά  οφέλη, τα οποία  θα βελτιώσουν ποσοτικά  και ποιοτικά τις συνθήκες χρήσης ενέργειας, με απώτερο στόχο τη βέλτιστη λειτουργία των δικτύου φωτισμού και την κάλυψη των απαιτούμενων προδιαγραφών για την ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021.

«Το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού  1.200.000 €, καταφέραμε να το εντάξουμε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου μας» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης και πρόσθεσε ότι:

«Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των δημοτών μας, εκσυγχρονίζοντας τεχνολογικά και με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, την εικόνα της Καλαμαριάς. Σε βάθος πενταετίας προγραμματίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί τα 3 στάδια αλλαγής όλων των φωτιστικών του Δήμου μας με LED τεχνολογία και με δυνατότητα συστήματος τηλεδιαχείρισης».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπουργεία και δήμοι αγνοούν τους νόμους ασφάλειας

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την εγκληματική αδιαφορία και τη συνεχή απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του προσωπικού της από την κυβέρνηση, τα...

Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών στην Λάρισα

Μία νέα πρωτοβουλία του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κάνει πρεμιέρα φέτος το καλοκαίρι με την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν ακόμη επιτυχημένο...

Στην Επίδαυρο οι 12 Δήμαρχοι με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε αρχαιολογικούς χώρους της χώρας

Την Παρασκευή 14/6, στο Ξενία Επιδαύρου συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι των 12 πόλεων της Ελλάδας, στα διοικητικά όρια των οποίων ανήκουν οι 12 μεγαλύτεροι σε...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του Athens Pride 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Athens Pride 2024» Από τις 17:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων θα...