Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Εκπαιδευτικοί: Δείτε πως θα κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση μετάθεσης! (+Προθεσμίες)

Εκδόθηκε η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017 . Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 16 Φεβρουαρίου 2017 έως 28 Φεβρουαρίου 2017, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).

Από το τρέχον σχολικό έτος, οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).

Πως θα κάνετε την αίτηση σας για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ: Η σύνδεση στο σύστημα γίνεται με το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί για την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Αναλυτικές οδηγίες του τρόπου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων αναφέρονται στο «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ» που έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε λογαριασμό στο ΠΣΔ, θα πρέπει να αιτηθείτε την εγγραφή σας σε αυτό. Η αίτηση σας γίνεται ηλεκτρονικά στην σελίδα αυτή ή αυτή του ΠΣΔ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Για την υποβολή νέας αίτησης μετάθεσης, καθώς και για την προβολή των αιτήσεων που έχετε ήδη υποβάλλει, επιλέγετε την ενότητα ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ από το μενού στην αριστερή πλευρά της Αρχικής Σελίδας και μεταφέρεστε στη σελίδα ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Εκεί μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις σας καθώς και να υποβάλετε νέα αίτηση.

Η λίστα των αιτήσεών σας περιλαμβάνει όλους τους τύπους των αιτήσεων που έχετε υποβάλει καθώς και την κατάσταση της αίτησης, το σχολικό έτος υποβολής και την ειδικότητά σας. Η κατάσταση αίτησης περιγράφει το στάδιο εξέλιξής της και μπορεί να εμφανίσει μια από τις ακόλουθες ενδείξεις: Προσωρινή Αποθήκευση από εκπαιδευτικό Οριστικοποίηση από εκπαιδευτικό Ανάκληση αίτησης από εκπαιδευτικό Έχει καταχωρηθεί Παρελήφθη.

ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΝΕΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ: Για να υποβάλετε νέα αίτηση μετάθεσης, επιλέγετε το κουμπί «Προσθήκη», από τη σελίδα ΑΙΤΗΣΕΙΣ (εικόνα 3). Η επιλογή αυτή εμφανίζει ένα αναδυόμενο μενού από το οποίο επιλέγετε τον τύπο αίτησης μετάθεσης. Δίδονται οι εξής δυνατότητες: ίτηση για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή Αίτηση για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ/ΕΕΕΕΚ Αίτηση μετάθεσης σε Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αίτηση για βελτίωση ή για οριστική τοποθέτηση Αίτηση για μετάθεση με εξειδίκευση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα των κωφών και στη γραφή Braille των τυφλών.

Για να υποβάλετε νέα αίτηση μετάθεσης, επιλέγετε το κουμπί «Προσθήκη», από τη σελίδα ΑΙΤΗΣΕΙΣ (εικόνα 3). Η επιλογή αυτή εμφανίζει ένα αναδυόμενο μενού από το οποίο επιλέγετε τον τύπο αίτησης μετάθεσης. Δίδονται οι εξής δυνατότητες:

 1. Αίτηση για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή Αίτηση για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ/ΕΕΕΕΚ
 2. Αίτηση μετάθεσης σε Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
 3. Αίτηση για βελτίωση ή για οριστική τοποθέτηση
 4. Αίτηση για μετάθεση με εξειδίκευση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα των κωφών και στη γραφή Braille των τυφλών

ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ: Αφού επιλέξετε τον τύπο αίτησης, μεταβαίνετε στη σελίδα ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ. Στη σελίδα αυτή πραγματοποιείται η επιλογή προτιμήσεων μετάθεσης καθώς και η παροχή επιπλέον πληροφοριών που αφορούν στις ειδικές κατηγορίες, στην εντοπιότητα ή στην οικογενειακή κατάσταση του εκπαιδευτικού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ: Στο επάνω μέρος της σελίδας εμφανίζονται πληροφορίες που αφορούν στην αίτηση. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο τύπος της αίτησης, η Διεύθυνση οργανικής (η Διεύθυνση στην οποία ανήκετε), ο Αύξων Αριθμός (Α/Α) καταχώρισης της αίτησης (αποδίδεται ανάλογα με τον τύπο της αίτησης και τη Διεύθυνση), ο αριθμός πρωτοκόλλου, η κατάστασή της (αν έχει καταχωριστεί, οριστικοποιηθεί κλπ) και τέλος το έτος κατάθεσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ: Το δεύτερο τμήμα της αίτησης, περιλαμβάνει στοιχεία ή επιπλέον πληροφορίες που πρέπει να παρέχετε και αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση, στην εντοπιότητα ή στις ειδικές κατηγορίες. Τα στοιχεία αυτά διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση του εκπαιδευτικού. Για παράδειγμα η ενότητα που αφορά στα παιδιά κάτω των 25 ετών που σπουδάζουν, θα είναι ορατή μόνο στους εκπαιδευτικούς που έχουν σπουδάζοντα τέκνα άνω των 18 ετών. Στο τμήμα αυτό δύνανται να περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες:

 • Εντοπιότητα
 • Ειδική Κατηγορία
 • Εργασία συζύγου
 • Οικογενειακή κατάσταση και παιδιά
 • Συνεξέταση
 • Παρατηρήσεις

Οι ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Α. Διαθέσιμες προτιμήσεις Εμφανίζονται οι διαθέσιμες προτιμήσεις μετάθεσης. Μπορείτε να αναζητήσετε τις προτιμήσεις που επιθυμείτε είτε μέσω της λίστας, είτε μέσω του πλαισίου αναζήτησης πληκτρολογώντας την ονομασία ή τον κωδικό προτίμησης. Για να προσθέσετε την προτίμηση που σας ενδιαφέρει, πατάτε το κουμπί και η επιλογή σας μεταφέρεται στη δεξιά πλευρά.

Β. Επιλεγμένες προτιμήσεις Εμφανίζονται οι προτιμήσεις μετάθεσης που έχετε επιλέξει με σειρά προτίμησης. Για να αλλάξετε τη σειρά προτιμήσεων αρκεί να σύρετε την επιλογή σας στην επιθυμητή θέση. Για να αφαιρέσετε μια επιλεγμένη προτίμηση, πατάτε το κουμπί Σημείωση: Στις επιλεγμένες προτιμήσεις αναγράφεται ο μέγιστος δυνατός αριθμός προτιμήσεων.

Δείτε ΕΔΩ πως θα κάνετε αίτηση για:

 1. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
 2. ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΣΜΕΑΕ- ΚΕΔΔΥ/ΕΕΕΕΚ
 3. ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 4. ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ BRAILLE ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ
 5. ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νίκαια: Η γυναίκα που μαχαιρώθηκε αυτοτραυματίστηκε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στη Νίκαια, όπου μια 57χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά με μαχαίρι το βράδυ της Δευτέρας (27/5), παίρνει νέα τροπή. Σύμφωνα με την...

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: «Αστακός» το OPAP Arena για τον τελικό – Αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον τελικό του Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες,...

Live από την άφιξη του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού

Χαμός επικρατεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού AKTORνα έχουν πάθει φρενίτιδα αναμένοντας την άφιξη του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού. Απίστευτες εικόνες...

Ο Παναθηναϊκός 7αστερος – Πρασίνισε η Ευρώπη  (Βίντεο-Φωτογραφίες)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!! Η Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε στον Βασιλιά Παναθηναϊκό!!! Οι “πράσινοι” έδωσαν την καλύτερη παράσταση και επικράτησαν με 95-80 και το 7ο τρόπαιο...