Αρχική Ελλάδα ΕΚΠΑ: Φοιτητές εθελοντές αιμοδότες συγκέντρωσαν χθες 34 μονάδες αίματος

ΕΚΠΑ: Φοιτητές εθελοντές αιμοδότες συγκέντρωσαν χθες 34 μονάδες αίματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, η 2η εθελοντική αιμοδοσία κατά την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του του Ιδρύματος.

Το ΕΚΠΑ σημειώνει ότι δεδομένων των συνθηκών, ένας μεγάλος αριθμός  φοιτητών (49) από την Οδοντιατρική  κυρίως, αλλά και από άλλες Σχολές του ΕΚΠΑ (Ιατρική, ΤΕΦΑΑ) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προσήλθαν να προσφέρουν αίμα και με τις 34 μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν στο τέλος έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Υπεύθυνος και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αναπλ. Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής  κ. Φ. Τζέρμπος συνεπικουρούμενος από τον Επίκ. Καθηγητή κ. Β. Πετσίνη.

Την αιμοδοσία πραγματοποίησε κλιμάκιο της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επικεφαλής την Διευθύντρια, Αναπλ. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, κ. Μ. Πολίτου και τον Επίκ. Καθηγητή κ. Θ. Πιτταρά.

Σε όλους  τους εθελοντές αιμοδότες προσφέρθηκαν αναμνηστικά της εκδήλωσης δώρα, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Intermed.