Αρχική Διεθνή Εκλογές ΗΠΑ: Μπροστά ο Τραμπ σε τέσσερις πολιτείες “κλειδιά” – Που θα...

Εκλογές ΗΠΑ: Μπροστά ο Τραμπ σε τέσσερις πολιτείες “κλειδιά” – Που θα κριθεί η προεδρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκλογές ΗΠΑ: Κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όλοι οι πολιτικοί αναλυτές των ΗΠΑ με το βλέμμα να είναι ξεκάθαρα σε τέσσερις πολιτείες – κλειδιά.

Τα τελευταία προγνωστικά αρχίζουν να δείχνουν νικητή τον Τραμπ, με τον Τζο Μπάιντεν να θέλει ανατροπή σε μία Πολιτεία, για να φτάσει στη νίκη. Νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε νικητής και στη Βόρεια Καρολίνα.

Πιο συγκεκριμένα, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακόμα και αυτό, ωστόσο, φαντάζει δύσκολο, καθώς στην Πενσιλβάνια, με την ενσωμάτωση στο 64%, η διαφορά υπέρ του νυν προέδρου των ΗΠΑ είναι μεγάλη (περί τις 700.000 ψήφους), ενώ στις υπόλοιπες Πολιτείες, όπου η διαφορά είναι μικρή, η ενσωμάτωση του 100% των ψήφων οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, με τον Τραμπ να διατηρεί και εκεί ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι, πολύ μεγάλο ποσοστό των ψήφων, που δεν έχουν καταμετρηθεί εώς τώρα, προέρχονται από κομητείες που ακόμη και το 2016 είχαν στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον και, κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό.