Αρχική Χωρίς κατηγορία Εκλογές ΗΠΑ: Νίκη «βλέπει» ο Μπάιντεν – Συνεχίζεται η καταμέτρηση

Εκλογές ΗΠΑ: Νίκη «βλέπει» ο Μπάιντεν – Συνεχίζεται η καταμέτρηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται πλέον πιο κοντά στον στόχο των 270 εκλεκτόρων, καθώς η αναμέτρηση στις εκλογές για την προεδρία στις ΗΠΑ συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, έξι πολιτείες – κλειδιά μένουν ακόμη να ανακοινώσουν επίσημα αποτελέσματα, καθώς εκεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται. Ανάμεσα σε αυτές η Αριζόνα, η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια, καθώς είναι πολιτείες που θεωρούνται οι πλέον αμφίρροπες.

Στην τελευταία πολιτεία μάλιστα, οι Αρχές προειδοποίησαν ότι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι έτοιμο ούτε σήμερα.

Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 48,6%. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στην κούρσα έχοντας με το μέρος του 253 εκλέκτορες, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ 213 εκλέκτορες.

Σύμφωνα ωστόσο με τις προβλέψεις, o Μπαίντεν «παίρνει» και την Αριζόνα, γεγονός που σημαίνει 11 εκλέκτορες περισσότερους, συνεπώς 264 εκλέκτορες. Αν πάρει και τη Νεβάδα (6 εκλέκτορες), όπου αυτή τη στιγμή προηγείται με 49,3% έναντι 48,7% του αντιπάλου του τότε θα είναι μαθηματικά ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται, ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη αυτοανακηρυχθεί νικητής των εκλογών, διαμηνύοντας ότι θα κινηθεί δικαστικά προκειμένου να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων που, όπως όλα δείχνουν, θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της φετινής εκλογικής μάχης.

Ο Τζο Μπάιντεν, αντίθετα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους του να κάνουν υπομονή και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση.