Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εφημερίδας “Η Αυγή” ανέφερε ότι αποφασίστηκε η αναστολή της καθημερινής έντυπης έκδοσης λόγω οικονομικών δυσκολιών, με στόχο την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και κλήθηκαν σε συνέλευση για να οργανώσουν τη συλλογική τους αντίδραση στην απόφαση αυτή.

Ο νέος διευθυντής της εφημερίδας, Σπύρος Σουρμελίδης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2024, ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων για την απόφαση της ιδιοκτησίας. Η Αυγή, με ιστορία που ξεκινά το 1952, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα.

Η ιστορία της εφημερίδας “Η Αυγή”

Ιδρύθηκε ως όργανο της ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά) και αντιμετώπισε σοβαρούς περιορισμούς και λογοκρισία κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974). Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, η Αυγή επανεκδόθηκε δυναμικά, προβάλλοντας τα αιτήματα της αριστεράς. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ξεκίνησε συνεργασία με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, περιλαμβάνοντας το ΚΚΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις.

Η εφημερίδα συνεχίζει να λειτουργεί ως η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτοντας θέματα πολιτικής, οικονομίας, πολιτισμού και κοινωνίας, με έμφαση στη κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον. Από τις 14 Μαρτίου 2024, ο Σπύρος Σουρμελίδης διαδέχθηκε τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, ενώ στο παρελθόν τη διεύθυνση της εφημερίδας είχαν αναλάβει διακεκριμένοι δημοσιογράφοι όπως ο Άγγελος Τσέκερης, Κωστής Νικολακάκος και Νίκος Φίλης.

Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξορθολογισμού των οικονομικών του κόμματος, τονίζοντας ότι η διαδικτυακή έκδοση και η κυριακάτικη έκδοση της “Αυγής” θα συνεχίσουν κανονικά. Η ιστορική εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες της να στηρίξουν το εγχείρημα, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές συνθήκες και να συνεχίσει την πορεία της στην ενημέρωση και την πολιτική ανάλυση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότεερς ειδήσεις