Αρχική Ελλάδα Έκλεισαν τα ΚΑΠΗ, γέμισαν τα καφενεία: «Tον σταυρό μου κάνω και τίποτα...

Έκλεισαν τα ΚΑΠΗ, γέμισαν τα καφενεία: «Tον σταυρό μου κάνω και τίποτα περισσότερο»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρά τις συστάσεις για τον κοροναϊό, άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες φαίνεται πως εξακολουθούν να κάνουν του κεφαλιού τους.

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος στην έξαρση του κοροναϊού, ούτε μπορεί να βοηθήσει σε κάτι. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να τον παίρνουμε αψήφιστα

Κάποιοι όμως το κάνουν, παρά το γεγονός οτι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Μιλάμε φυσικά για τους ηλικιωμένους που αν και είναι ηλικιακά κινδυνεύουν περισσότερο από τον COVID-19, δεν λένε να περιορίσουν τις επαφές τους.

Μπορεί η κυβέρνηση σωστά να αποφάσισε και να έκλεισε τα ΚΑΠΗ, αλλά όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του Star αυτοί έχουν ξεχυθεί στα καφενεία, μπαίνοντας σε κλειστούς χώρους. 

Μάλιστα όταν κλήθηκαν να μιλήσουν στην κάμερα ακούστηκαν ατάκες όπως «τον σταυρό μου κάνω και τίποτα περισσότερο», ενώ ένας άλλος κύριος, δείχνοντας τα υγρά μαντηλάκια λέει «πιο προφύλαξη από αυτό για τα χέρια δεν υπάρχει».

Φυσικά και έχουμε μεγάλο μέρος ευθύνης και εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε η στενή οικογένεια των μεγαλυτέρων, καθώς πρέπει να τους εξηγούμε ποιος ειναι ο κίνδυνος που διατρέχουν αφού υπάρχει σοβαρή περίπτωση οι ίδιοι ν μην μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος. Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε τους πρεσβύτερους  ως υγειονομικές βόμβες και δεν τους κάνουμε και να νιώθουν έτσι αλλά πρέπει εμείς να τους δώσουμε να καταλάβουν το κρίσιμο για την δημόσια υγεία επόμενο χρονικό διάστημα. 

Δείτε το ρεπορτάζ στο 47ο λεπτό