Αρχική Υγεία Eίμαστε στην αρχή του 4ου κύματος, βλέπουμε κορύφωση γύρω στις 15 Αυγούστου!

Eίμαστε στην αρχή του 4ου κύματος, βλέπουμε κορύφωση γύρω στις 15 Αυγούστου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για κορύφωση του τέταρτου κύματος γύρω στον Δεκαπενταύγουστο έκανε λόγο ο καθηγητής Μηχανικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Παρατηρείται μια αύξηση από τις 28 Ιουνίου και είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος από τότε, εδώ και περίπου δέκα ημέρες και θα συνεχιστεί μέχρι, εκεί που βλέπουμε μια κορύφωση εμείς με τα εργαλεία που έχουμε, γύρω στις 10 με 15 Αυγούστου», ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρηγιάννης στην ΕΡΤ3.

Πάντως, εξέφρασε την άποψη πως «μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό αλλά χρειάζεται να εμβολιαστούμε γρήγορα και ομοιόμορφα ηλικιακά, όχι σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε κενά. Στους άνω των 40 και στους άνω των 60 υπάρχει ένα θέμα».

Ερωτηθείς για το τι φταίει, τόνισε ότι «φέτος έχουμε να κάνουμε με τρία στελέχη και όχι με ένα». Όπως περιέγραψε, έχουμε: Την Άλφα (βρετανική) που έχει κατά 31% πιο γρήγορη μεταδοτικότητα από αυτή της Γιουχάν, τη Νιγηριανή μετάλλαξη που είναι σε φάση πλήρους ανάπτυξης και το στέλεχος Δέλτα, που αποτελεί το 10%-15% των συνολικών κρουσμάτων και είναι 100% πιο μεταδοτικό από αυτό της Γιουχάν.