Πέμπτη, Ιούνιος 17, 2021
Αρχική Ελλάδα Εικόνες ντροπής στη φοιτητική εστία της Κομοτηνής

Εικόνες ντροπής στη φοιτητική εστία της Κομοτηνής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φοιτητές στη φοιτητική εστία της Κομοτηνής, όπου κυριαρχούν τα σκουπίδια, τα ποντίκια, η μούχλα και τα ταβάνια που στάζουν.

«Μιλάμε για πέντε κτήρια που υπάρχουν από το 1990. Οι τοίχοι μυρίζουν μούχλα, οι σοβάδες στάζουν μέσα στα δωμάτια. Είχε βρεθεί ποντίκι στη λέσχη που τρώμε, η κατάσταση είναι τραγική» περιγράφει στην πρωινή εκπομπή του Open, ο φοιτητής Παναγιώτης Ντέκας.

Οι φοιτητές απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια.

Τι αναφέρουν οι φοιτητές

«Χρόνια τώρα οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές» αναφέρει η ΣΟΦΕΚ στην καταγγελία της για να υπογραμμίσει πως «η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται, ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, ανεξάρτητα από το αν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο ίδρυμα, το οποίο διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών και σπουδών γενικότερα».

Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν, οι οικότροφοι φοιτητές επισημαίνουν πως «η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής αποτελείται από μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους. Η δυσωδία είναι πιστός συνοδός μας. Μυρωδιές, μούχλα, υγρασία, δρόμους που είτε είναι πλημμυρισμένοι από τη βροχή είτε από σκουπίδια κυριαρχούν στους χώρους που ζούμε. Έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπής θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν και, φυσικά, η ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης είναι ένα θέμα που αξίζει να αναφερθεί».