Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ειδική ομάδα κρούσης για επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις, είπε ο υπουργός Εργασίας, καλώντας τους δικαιούχους να κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Δήλωσε ότι μέχρι εχθές είχαν κατατεθεί 16.000 αιτήσεις, ενώ εξήγησε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη.

Ο κ Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Ατλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων.
Σημείωσε ότι σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

Ο κ Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι είχε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηριας και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

Πρόσθεσε ότι σύντομα η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Ο κ Χατζηδάκης δεσμεύθηκε επίσης ότι όπως δούλεψε για Ολυμπιακή, ΌΣΕ, ΟΤΕ θα εργαστεί και για τον ΕΦΚΑ.

Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι τα ΚΕΠ θα ενταχθούν στη διαδικασία για τα έξοδα κηδείας.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σύνταξη στα 50 – Ποιοι ασφαλισμένοι του δημοσίου και των τραπεζών απολαμβάνουν πλεονεκτήματα

Επτά ομάδες ασφαλισμένων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών εξασφαλίζουν πλήρη σύνταξη πριν από την ηλικία των 62 ετών, ακόμα και με τη...

Καταβολές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 31/5: Ποσά και δικαιούχοι για συντάξεις, αναδρομικά και επιδόματα

Κατά την εβδομάδα 27-31 Μαΐου, προγραμματίζεται η καταβολή ποσού ύψους 2.345.209.562 ευρώ σε σύνολο 4.191.281 δικαιούχων. Αυτή η διαδικασία εντάσσεται στις τακτικές καταβολές του...

«Ψαλίδι» στις συντάξεις χηρείας – Τα σενάρια που εξετάζονται στο υπουργείο Εργασίας

Σε νέες... περιπέτειες έχουν μπει - δυστυχώς για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια - όσοι λαμβάνουν σύνταξη χηρείας. Η εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου προβλέπει «ψαλίδι»...

Κυβερνητικά μέτρα για στέγαση και οικογενειακή ενίσχυση: Προτάσεις και πρωτοβουλίες μετά τις ευρωεκλογές

Μετά τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση προτίθεται να εισαγάγει νέα μέτρα για την παροχή στέγης στους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια....