Αρχική Ασφάλιση Εγκρίθηκαν 41.304 αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εγκρίθηκαν 41.304 αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χιλιάδες αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης εγκρίθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα παρά τα σοβαρά προβλήματα στις δομές του υπουργείου Εργασίας.

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης  έχουν εγκριθεί 41.304 και απορρίφθηκαν 4.418.

Από τις εγκεκριμένες αιτήσεις 61,5% υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά από το σπίτι, 23,2% υποβλήθηκαν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και 15,3% στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 84.704.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, αναμενόμενα, όμως, σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα τέτοιων διαστάσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο, τώρα πια το σύστημα ανταποκρίνεται απολύτως ικανοποιητικά, κι έτσι οι συμπολίτες μας μπορούν απρόσκοπτα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ μέχρι προχθες, σε μία εβδομάδα, είχαν εγκριθεί 25.000 αιτήσεις, χθες, σε μία μόνο ημέρα, εγκρίθηκαν 16.000.