Αρχική Δήμοι Αιγάλεω: Συνεχίζεται ο δωρεάν έλεγχος μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών

Αιγάλεω: Συνεχίζεται ο δωρεάν έλεγχος μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έως τις 17 Ιουλίου, συνεχίζεται στο Αιγάλεω, το πρόγραμμα «Δεν Ξεχνώ τη Μνήμη μου», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχου μνήμης, σε άτομα άνω των 60 ετών. Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται η  Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω.

Βασικός σκοπός του «Δεν Ξεχνώ τη Μνήμη μου» είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου του Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας, με τη χρήση ειδικών ψυχομετρικών εργαλείων, καθώς και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη και τις διαταραχές της.

Οι έλεγχοι μνήμης πραγματοποιούνται δωρεάν και κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη από τις 9:00 έως τις 14:00 στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων Μ. Μπότσαρη 63 και απευθύνονται σε όλους τους ηλικιωμένους κατοίκους του Δήμου Αιγάλεω που παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης.

Για να  ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου στο τηλέφωνο 2105319740.

Το πρόγραμμα «Δεν Ξεχνώ τη Μνήμη μου» υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone, στο πλαίσιο του προγράμματος Vodafone World of Difference, με την πρόσληψη μιας Ψυχολόγου για την πραγματοποίηση των ελέγχων μνήμης.