Αρχική Ελλάδα Έφοδος των ΜΑΤ στην υπό κατάληψη πρυτανεία του ΑΠΘ

Έφοδος των ΜΑΤ στην υπό κατάληψη πρυτανεία του ΑΠΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε προσαγωγές φοιτητών, που πραγματοποιούν κατάληψη από το πρωί στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ προχώρησε το μεσημέρι η αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για την κινητοποίηση των περίπου 100 φοιτητών, καθώς υπήρξαν αναφορές για βανδαλισμούς μέσα στην Πρυτανεία.

Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω και φωνάζουν συνθήματα και πετούσαν μπογιές κατά των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονται στον χώρο.

Μέσα στο κτήριο βρίσκονται άτομα που αρνούνται να αποχωρήσουν και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Η ένταση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με το thestival.gr στον χώρο υπάρχουν και βουλευτές του ΚΚΕ.

KKE: Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες

Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στη διάρκεια της σημερινής επέμβασης της αστυνομίας στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητάει το ΚΚΕ, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου για την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η “εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους», επισημαίνει.