Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά στο Σίδνεϊ. Ο πατέρας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έναρξη της φωτιάς, είχε συνολικά επτά παιδιά. Τα αυστραλιανά ΜΜΕ εξυμνούν την ηρωική πράξη ενός γείτονα που, ακούγοντας τις κραυγές των παιδιών, έσπευσε να σώσει τέσσερα από αυτά από το φλεγόμενο σπίτι.

Τα δύο από τα παιδιά που πέθαναν ήταν αγόρια ηλικίας 2 και 6 ετών, τα οποία κατέληξαν στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί. Ένα κοριτσάκι πέντε μηνών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 28χρονος Ντιν Χίζμαν είχε κλειδωθεί στο σπίτι μαζί με τα επτά παιδιά στην περιοχή Lalor Park. Την ώρα που η Πυροσβεστική βρισκόταν καθ’ οδόν, ο γείτονας Τζάροντ Χόκινς, που ζει στον ίδιο δρόμο, άκουσε τις κραυγές και αποφάσισε να παρέμβει. Ήταν περίπου τρεις το απόγευμα. «Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Μόλις άκουσα τα παιδιά να κλαίνε, λειτούργησε το ένστικτό μου». Πρόσθεσε, «Το σπίτι ήταν γεμάτο καπνούς, δεν έβλεπα τίποτα. Ακολούθησα τις φωνές των παιδιών και ψηλαφώντας τους τοίχους τα βρήκα», ανέφερε. «Αυτά τα παιδιά ήταν υπέροχα, γεμάτα ενέργεια, με εξαιρετικούς τρόπους… απλά τυπικά παιδιά», συμπλήρωσε.

Ένας άλλος γείτονας ανέφερε ότι η οικογένεια ήταν πάντα χαρούμενη. Ο Χόκινς μπήκε και βγήκε από το φλεγόμενο σπίτι τέσσερις φορές για να σώσει τα παιδιά που εντόπισε: τρία αγόρια ηλικίας 4, 7 και 11 ετών και ένα κορίτσι 9 ετών. Τελικά βοήθησε επίσης τον Χίζμαν και μια 29χρονη γυναίκα που ήταν μέσα στο σπίτι. Ο Χίζμαν, που προκάλεσε τη φωτιά, βρέθηκε μόνο με το εσώρουχο.

Ένας πυροσβέστης ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ότι ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ένα 4χρονο αγόρι, είπε, «Ο μπαμπάς προσπάθησε να μας σκοτώσει». Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Ιουλίου. Το πρωί της Κυριακής, ο αρχιφύλακας Ντάνι Ντόχερτι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πατέρας προσπάθησε να εμποδίσει την αστυνομία, τους διασώστες και τους γείτονες να μπουν στο σπίτι, με σκοπό να κρατήσει τα παιδιά μέσα. Πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως ο 28χρονος είναι υπεύθυνος για τους τραγικούς θανάτους των παιδιών».

Ο Χίζμαν νοσηλεύεται φρουρούμενος σε τεχνητό κώμα λόγω σοβαρών εγκαυμάτων, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις