Αρχική Επιχειρήσεις ΕΔΑ Αττικής: Δώρο τα τέλη σύνδεσης Φ/Α και έκπτωση κατά 50% στο...

ΕΔΑ Αττικής: Δώρο τα τέλη σύνδεσης Φ/Α και έκπτωση κατά 50% στο κόστος σύνδεσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόγραμμα επιδότησης που προσφέρει έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου και οδηγεί σε μείωση κατά 50% του κόστους σύνδεσης για μια πολυκατοικία ή για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα που θα επιλέξει αυτόνομη σύνδεση, προσφέρει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν τις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται, ενώ το ύψος της επιδότησης είναι κλιμακωτό, φτάνει έως τις 3.000 ευρώ και διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) και την ισχύ του λέβητα.
Συγκεκριμένα η επιδότηση ισχύει για συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου που υπογράφονται από τις 3 Απριλίου 2017 και μετά ( δηλαδή δεν είχαν στις 03/04/17 σε ισχύ σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου) και μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού αυτής ανά κατηγορία σύμβασης σύνδεσης.

Το φύλλο καύσης της εγκατάστασης φυσικού αερίου και τα λοιπά δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως και τις 30/11/17.

Η επιδότηση ισχύει μόνο σε περιπτώσεις αντικατάστασης υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας με εγκατάσταση φυσικού αερίου και ισχύει για κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται. Στην περίπτωση αυτόνομης σύνδεσης μεμονωμένου διαμερίσματος σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία, ο ιδιοκτής πρέπει να φέρει πρόσφατο εκκαθαριστικό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν επιδοτούνται αυτόνομες συνδέσεις σε πολυκατοικίες με σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου για κεντρική θέρμανση σε ισχύ την 01/01/17 και μετά, ούτε κτήρια υπό ανέγερση.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της εταιρείας, ήδη έχουν διατεθεί 2.500.000 ευρώ (από τα 4.700.000 που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός), με αποτέλεσμα τον επόμενο χειμώνα να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο 5.500 επιπλέον νοικοκυριά στην Αττική.