Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν τα μαθήματα στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές για Τουρισμό – Εστίαση

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν τα μαθήματα στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές για Τουρισμό – Εστίαση

 Τα σχετικά μαθήματα συνδυάζουν την ενδοσχολική – εργαστηριακή εκπαίδευση και το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on the job training).

Άρχισαν  την  1η Νοεμβρίου, τα μαθήματα στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) για το σχολικό έτος 2023-2024 και ειδικότητες υψηλής ζήτησης του κλάδου Φιλοξενίας και Επισιτισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι Π.ΕΠΑΣ λειτουργούν σε μεγάλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας και υποστηρίζουν μαθητευόμενους που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τις ειδικότητες:

Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης

Τεχνίτης Επισιτισμού

Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου

Το πρόγραμμα των Πειραματικών ΕΠΑΣ αποτελεί προϊόν συνέργειας της ΔΥΠΑ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του ΙΝΣΕΤΕ και είναι προσανατολισμένο στην παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τα σχετικά μαθήματα συνδυάζουν την ενδοσχολική – εργαστηριακή εκπαίδευση και το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on the job training).

Το θεωρητικό – εργαστηριακό μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιείται στις σχολικές μονάδες των Π.ΕΠΑΣ με διάρκεια από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο. Στη συνέχεια, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, οι μαθητευόμενοι συνεχίζουν με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχειακές μονάδες 4* και 5* στην ελληνική επικράτεια.

Τα οφέλη των μαθητευόμενων των Π.ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία:

Πενθήμερη 8ωρη εργασία

Αμοιβή με το 95% του νόμιμου βασικού μισθού

Απασχόληση με όρους αγοράς

Εμπλουτισμός του εκάστοτε βιογραφικού με προϋπηρεσία σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους

Αναβολή στράτευσης

Οι συνεργαζόμενοι όμιλοι, που προσφέρουν θέσεις πραγματοποίησης προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο, είναι: Atlantica Hotels & Resorts, Aquila Hotels & Resorts, Grecotel Hotels & Resorts, Robinson Club, Mitsis Hotels, Aldemar Resorts, Sani/Ikos Hotels & Resorts κ.α.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι – Πρότεινε την ενοχή της 39χρονης

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι -...

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη...

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον...

Ενημερωτικό Δελτίο

Πρωτοψάλτης: Επανέρχεται η ΔΥΠΑ με το 2ο «JobReady» στις 17 Φεβρουαρίου

Πρωτοψάλτης: Επανέρχεται η ΔΥΠΑ με το 2ο «JobReady» στις 17 Φεβρουαρίου, ξεκινούν σύντομα ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής «Η ανάδειξη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον πλέον...

Τα 19 επιδόματα που θα αυξηθούν από 1η Απριλίου

Τα 19 επιδόματα που θα αυξηθούν από 1η Απριλίου,  πώς θα τα επηρεάσει η αύξηση του κατώτατου μισθού Τουλάχιστον 19 επιδόματα της ΔΥΠΑ αναμένεται να αυξηθούν από 1η Απριλίου,...

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το  “Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας”

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το  "Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας" Σήμερα Τετάρτη 14/2/2023, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το «Πρόγραμμα νέας...

ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα με 1.300 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο με μισθό 750 ευρώ

ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα με 1.300 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο με μισθό 750 ευρώ Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη...