Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΔΥΠΑ: Γυναίκες το 75% στους καταρτιζόμενους ανέργους

Την άνοιξη θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κατάρτισης των 125.000 ανέργων που είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες 30-45 ετών οι οποίες δούλευαν ως υπάλληλοι γραφείου, στις υπηρεσίες η στο εμπόριο.

Στόχος τους είναι να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες προκειμένου να «κυνηγήσουν» μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας που προτιμά ένα γνώστη του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ψηφιακό μάρκετινγκ από τον απλό υπάλληλο.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που επίσης έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης πριν το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα για τους ανέργους είναι 1.000 ευρώ και για τους εργαζόμενους 400.

Τα στατιστικά των καταρτιζόμενων
Σύμφωνα με την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων των καταρτιζόμενων ανέργων το 75% των καταρτιζόμενων είναι γυναίκες και το 25% άνδρες, ενώ σχεδόν οι μισοί (47%) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-45 ετών.

Το επίπεδο εκπαίδευσης διανέμεται σε ποσοστό 61% έως απόφοιτοι Λυκείου και 38% μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή, το 44% είναι κάτοικοι Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και ακολουθεί η Θεσσαλία με 12% και η Δυτική Ελλάδα επίσης με 12%.

Πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι είναι επαγγελματίες και υπάλληλοι γραφείου (26% και 25% αντίστοιχα), ενώ 22% προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών και τις πωλήσεις.

Τι επιλέγουν οι άνεργοι
Μέχρι στιγμής, το 80% των ανέργων έχει επιλέξει μαθήματα στις ψηφιακές δεξιότητες και το 20% στις πράσινες δεξιότητες.

Η υψηλότερη συμμετοχή καταγράφεται στα μαθήματα σχετικά με τις «Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες και Εφαρμογές Γραφείου», ενώ δεύτερη επιλογή αποτελούν τα μαθήματα σχετικά με το «Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ψηφιακό Μάρκετινγκ» και ακολουθούν τα μαθήματα στην «Κυκλική Οικονομία», «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας» και «Επιχειρηματικές Δεξιότητες για Εκμετάλλευση των Πράσινων Ευκαιριών».

Στα άτομα υποχρεωτικής εκπαίδευσης παρατηρείται μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης για κατάρτιση σε «Πράσινες δεξιότητες», ενώ οι προτιμήσεις ανά ηλικιακή ομάδα είναι ταυτόσημες για τα δύο φύλα και το ενδιαφέρον για τις «πράσινες δεξιότητες» αυξάνεται με την ηλικία.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Κατασκηνώσεις: Ξεκινούν οι αιτήσεις στον e-ΕΦΚΑ για την περίοδο 2024

Σε λειτουργία τίθεται από 20/05/2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2024, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και για τα παιδιά με...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων των υποψήφιων καταρτιζόμενων στα τρία νέα προγράμματα κατάρτισης που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία...

Εργασία σε τουρισμό και εστίαση : Σε λειτουργία το JOBmatch της ΔΥΠΑ

Στις 13/5/2024 ενεργοποιήθηκε η νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν...

ΔΥΠΑ και e- ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε στα ΑΤΜ από 13 έως τις 17 Μαΐου

ΔΥΠΑ και e- ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε στα ΑΤΜ από 13 έως τις 17 Μαΐου Συνολικά 75.486.131,77 ευρώ θα καταβληθούν σε 57.348 δικαιούχους από τις 13 έως τις...